Meteen naar de inhoud

Recepten

Marsepein cranberry cake

    Amandelspijs kan behoorlijk zoet en overdadig van smaak zijn. Dan is het lekker om er iets met wat meer pit ertegenover te zetten: de cranberry. Door deze cake in sinaasappel- rumsaus te drenken krijg je ook nog wat van het bitter van de sinaasappel erbij en het aroma van rum.

    Éclairs met slagroom cranberry crème

      Éclairs zijn langwerpige zachte gebakjes, een soort soesjes. Je kunt ze vullen met een elke romige vulling die je maar wilt. In dit recept gebruiken we een romige vulling met cranberries. Het recept is voor ongeveer 8 stuks. Dat lijkt veel maar zulke lekkere éclairs zijn echt zo op!

      Cranberry Bananenbrood

        Een brood bakken heeft iets magisch. Vooral de geur is geweldig. Ik heb ergens een keer gelezen dat de geur van gebakken brood de lekkerste geur ter wereld is. Dat geloof ik best. Dit brood ruikt tijdens het bakken ook heerlijk. Het smaakt lekker zoet en kruidig. Je maakt hiermee van elk ontbijt of lunch een feest!

        Cranberry kokoscupcakes

          Met cupcakes kun je jouw geliefde mooi verrassen! Voor Valentijnsdag of nog mooier, gewoon als hij of zij het helemaal niet verwacht. Met bizarre kleurstof maak je het precies in de favoriete kleur. Je kunt zelf helemaal los gaan met andere versieringen zoals kleine snoepjes, schaafsels, nootjes, gedroogde vruchtjes en nog veel meer. Leuk om flink te experimenteren dus!

          Cranberry ruitjestaart

            Met veel plezier volg ik de activiteiten van Vera en Remco Greutink. Met Tuin Smakelijk richten zij zich op alles wat lekker is uit de tuin. Ze geven veel tips over hoe je met plezier lekkere dingen kunt telen in het midden van de stad. Daar KUN je alleen maar enthousiast over zijn. Al die lekkere dingen moeten natuurlijk wel een keer opgegeten worden! Soms ontvang ik van Vera een van die lekkere recepten waarmee ze kookt met de buit uit eigen tuin. Of ze ook cranberries uit eigen tuin heeft betwijfel ik maar het zou me niets verbazen!

            Drie in de pan met cranberries in koekenpan

            Drie in de pan met cranberries

              Als kleine jongen bakte ik met mijn broertjes heel vaak drie in de pan. Vaak in plaats van pannenkoeken. De naam zegt het al: er passen er 3 in de pan. Het zijn een soort dikke poffertjes met vulling. De vulling bestaat meestal uit appels en rozijnen. De rozijnen vervangen we dit keer door lekkere gedroogde cranberries! Met deze hoeveelheid ingrediënten maak je ongeveer 9 stuks. Dat is veel voor 2 personen maar ze zijn wel heel lekker dus…

              Cranberry- sinaasappeljam met kweepeer

                Via Twitter kun je mensen met dezelfde (of hele andere, soms vreemde!) interesses ontmoeten. Een van de mensen die ik volg is Vera Greutink van Tuinsmakelijk.nl Zij Twitterde dat ze een lekkere cranberryjam aan het maken was met sinaasappel en kweepeer! Ik heb haar gevraagd naar het recept en gelukkig wilde zij het wel delen. Lees hier haar verhaal!

                Poffert met cranberries en vanillesaus

                  Voor een Thanksgiving diner met Amerikanen kreeg ik de vraag of ik als nagerecht iets met cranberries wilde maken. Die Amerikanen kun je natuurlijk nooit verrassen met een typisch Amerikaans gerecht. Een typisch Nederlands gerecht daarentegen, of beter nog een typisch Gronings gerecht dat is dan natuurlijk veel beter! Een poffert moest het worden. Dit is een gestoomde cake in een bakblik met een deksel erop. Daar giet je dan een lekker zoete saus over. De Amerikanen vonden het heerlijk!

                  Chocoladetaart met cranberries

                    De frisse cranberry combineert geweldig met stevige chocolade. Deze taart ziet er prachtig uit en is eenvoudig om te maken. Vanwege het afkoelen heb je er wel even de tijd voor nodig. Dan heb je trouwens ook wat want de smaak is heerlijk stevig. Echt een herfstige taart!

                    Cranberryscones

                      Bij scones denk je aan Engeland maar vooral aan luxe. Uitslapen met een luxe ontbijt of lekker laat ontbijten of brunchen. Scones hebben iets feestelijks. Smeer je scones vooral dik met roomboter en daarbij lekkere jam of gelei. Wil je echt uitpakken? Geef er dan nog wat lobbig geklopte slagroom bij.