Er zit veel verschil in gedroogde cranberries. Als de cranberries erg droog zijn laat ze dan 30 minuten wellen in lauw water. Vaak zijn ze nog mals van binnen en niet droog. Dan is wellen niet nodig.
Zeef in een flinke beslagkom het zelfrijzend bakmeel. Breek het ei erin en voeg een snufje zout toe. Klop nu met een mixer of een garde de melk erdoor totdat er geen klontjes meer in het dikke beslag zitten. Rasp een appel grof en roer ze samen met de cranberries erdoor.
Bekijk een grotere versie van deze afbeeldingWarm een koekenpan op en schep met een soeplepel 3 lepels beslag in de pan. Maak het niet te dik en bak het op een rustig vuur. Keer ze om als de onderkant bruin is en bak de andere kant.
Serveer drie in de pan met poedersuiker, stroop, jam, chocopasta of cranberrysaus. Eigenlijk alles wat lekker is bij pannenkoeken dus. Eet smakelijk!
Pingback: Cranberrysaus | Cranberry recept | Cranberries.nl -
Lang leve de eenvoud ! En smullen bovendien. Ook mijn honden zijn superenthousiast.
Pingback: Cranberrysaus | kookpunt
Reacties zijn gesloten.