Drie in de pan met cranberries

Drie in de pan met cranberries Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 1 reactie

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Aantal personen:
3

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 milliliter melk
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 1 appel
  • 1 ei
  • zout

Als kleine jongen bakte ik met mijn broertjes heel vaak drie in de pan. Vaak in plaats van pannenkoeken. De naam zegt het al: er passen er 3 in de pan. Het zijn een soort dikke poffertjes met vulling. De vulling bestaat meestal uit appels en rozijnen. De rozijnen vervangen we dit keer door lekkere gedroogde cranberries! Met deze hoeveelheid ingrediënten maak je ongeveer 9 stuks. Dat is veel voor 2 personen maar ze zijn wel heel lekker dus...

Er zit veel verschil in gedroogde cranberries. Als de cranberries erg droog zijn laat ze dan 30 minuten wellen in lauw water. Vaak zijn ze nog mals van binnen en niet droog. Dan is wellen niet nodig.

Zeef in een flinke beslagkom het zelfrijzend bakmeel. Breek het ei erin en voeg een snufje zout toe. Klop nu met een mixer of een garde de melk erdoor totdat er geen klontjes meer in het dikke beslag zitten. Rasp een appel grof en roer ze samen met de cranberries erdoor.

Drie in de pan met cranberries in koekenpanBekijk een grotere versie van deze afbeeldingWarm een koekenpan op en schep met een soeplepel 3 lepels beslag in de pan. Maak het niet te dik en bak het op een rustig vuur. Keer ze om als de onderkant bruin is en bak de andere kant.

Serveer drie in de pan met poedersuiker, stroop, jam, chocopasta of cranberrysaus. Eigenlijk alles wat lekker is bij pannenkoeken dus. Eet smakelijk!

Reacties

  1. Liesanne 3 juli 2014 14:32 uur

    Lang leve de eenvoud ! En smullen bovendien. Ook mijn honden zijn superenthousiast.