Meteen naar de inhoud

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pak een bakblik en bekleed het met bakpapier.

Meng zelfrijzend bakmeel, zout en boter samen en roer het even grof door elkaar met een vork. Voeg nu de gedroogde cranberries en de suiker toe. Giet een groot deel van de melk erdoor (ongeveer 2/3). Meng het nog even met de vork. Kneed nu de alles goed door elkaar tot je een zacht en soepel deeg hebt. Als het deeg te droog is voeg dan nog wat van de overgebleven melk toe.

Strooi wat extra bloem over een werkblad of aanrecht. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van 2 centimeter dik. Steek met een uitstekertje, met van die gekartelde randjes, rondjes van 5 centimeter. Als je geen uitsteekvormpje hebt gebruik dan gewoon een klein espressokopje. Leg de uitgestoken deegvormpjes op de bakplaat. Na de eerste keer steken blijft er nog heel wat deeg over. Rol het opnieuw uit en steek er nog een paar rondjes uit. Op mijn bakplaat lagen precies 12 deegrondjes (en 1 misbaksel maar die eet je zo meteen al lekker op).

Bestrijk de deegplakjes met een kwast met een klein beetje van de overgebleven melk. Bak ze nu 12 tot 15 minuten tot ze bruin zijn. Laat ze wat afkoelen en dan kan het scones feest beginnen!

Tips:

Gedroogde cranberries koop je bij de notenspecialist of bij de Turkse of Marokkaanse winkel.
De cranberries kun je ook vervangen door rozijnen, ook heel lekker.
Geef deze scones eens een keer als cadeau als je op bezoek gaat. Nog leuker dan een bloemetje!