Meteen naar de inhoud

Gezondheid

Gezonde eigenschappen van de cranberry

Cranberries staan erom bekend dat ze blaasontsteking kunnen helpen voorkomen. Cranberries kunnen dus blaasontsteking niet genezen. De cranberry bevat Proanthocyanidinen. Dit zorgt ervoor dat de Escherichia Coli (E-coli) bacteriën die verantwoordelijk zijn voor blaasontsteking zich niet aan de blaaswand kunnen hechten. Het dagelijks drinken van een glas cranberrysap kan dus een uitkomst zijn én het is natuurlijk ook gewoon lekker;-)

De bekendste middelen tegen blaasontsteking zijn:

 • Antibiotica
 • Cranberry Monarda van A. Vogel
 • Cranberry X-tra Forte van Lucovitaal

Antibiotica is op dit moment de standaardremedie om blaasontsteking te genezen. Antibiotica is alleen op recept verkrijgbaar. Er is een hele lijst met verschillende antibiotica tegen blaasontsteking. Afhankelijk van de ernst van de ontsteking en de soort bacterie wordt er een middel voorgeschreven door de huisarts.

Cranberry Monarda A. VogelHet bekendste middel tegen blaasontsteking is Cranberry Monarda van A. Vogel. Deze tabletten zijn homeopatisch en bestaat uit cranberryextract, oost indische kers en mierikswortel. Mensen die regelmatig last hebben van blaasontsteking kunnen om dit te voorkomen deze tabletten slikken. Voor 30 pillen betaal je via de A. Vogel webwinkel €14,95.

Cranberry X-tra ForteCranberry X-tra Forte bevat capsules met daarin cranberryextract, zwarte peper, guldenroede, beredruif, acerolaextract en lactobacillus sporogenes. volgens de verkopers op het internet is de opname van de cranberryextracten gegarandeerd door de toevoeging van zwarte peper. Ik kan daar geen goed antwoord op vinden op het web en neem dit zelf met een korreltje zout. De toevoeging van Acerola extract is bedoeld om extra vitamine C toe te voegen. Acerola is een van de bessen met het hoogste gehalte aan vitamine C ter wereld.

Naast bovengenoemde middelen zijn er nog allerhande capsules en poeders op de markt verkrijgbaar. Deze capsules bevatten een cranberryextract, vaak in combinatie met allerhande andere gezonde bestanddelen. Het is vaak onduidelijk wat de werking en herkomst van deze middelen is. Ook staat vaak niet goed op de verpakking vermeldt wat het gehalte aan cranberry is. Voorzichtigheid is dus geboden.

Cranberry zou verder ook een positieve invloed hebben op het voorkomen van:

 • Maagzweren
 • Tandplaque
 • Kanker

Het grote bezwaar van internet is dat het vaak lastig is om te controleren wat van al deze gezondheidsclaims klopt en wat niet. Daarnaast staat ook het internet vol met ‘onafhankelijk onderzoek’.

Disclaimer

Ik ben geen dokter en beschrijf hierboven de mogelijke gezondheidseffecten van cranberries. Ondanks de vele gezonde eigenschappen van de cranberry adviseer ik dus altijd om bij klachten gewoon naar de huisarts te gaan.

89 reacties op “Gezondheid”

 1. Okke,
  jouw dagelijks glas cranberrysap verhoogt het vitamine c<gehalte in jouw lichaaam zodanig dat het ook preventief tegen alle andere mogelijke (winter)kwaaltjes helpt.
  Ze waren van oorsprong het enige werkende middel tegen scheurbuik op de zeilschepen.
  kleine goed houdbare vitaminebommetjes dus!
  zo zijn ze met een schipbreuk op terschelling terecht gekomen.
  Voor alle voedingssuppleties en kruidemiddeltjes geld volgende regel:

  Het verse origineel is altijd beter en wordt door ons licham beter opgenomen

  gezondheid!

 2. Ik eet nu dagelijk gedroogde cranberries en op de één of andere manier zijn mijn constipatieproblemen van de baan. Ik heb al zó veel geprobeerd, maar de cranberries eet ik gewoon omdat ze super lekker zijn. Blijken ze ook nog een extra positieve bijwerking voor mijn darmen te hebben: schitterende vrucht toch !

 3. Mijn ervaring met cranberries is,er kwam een blaasontsteking aan ,ik moest om de paar tellen naar de wc,maar omdat het weekend was en niet naar de weekendarts wilde, ben ik om het kwartier een plukje cranberries gaan innemen ,en wat schetst mijn verbazing na een half uur voelde ik al dat de pijn en het plassen minder werd , en zo heb ik dat een paar dagen vol gehouden maar dan drie keer per dag een plukje,en na drie weken was de blaasontsteking verdwenen, hoera deze keer geen vervelende medicijnen, is toch een stuk gezonder!!!

 4. Hallo Janet, Mooi dat je er goede resultaten mee gehaald hebt. Als het zonder medicijnen kan is dat inderdaad heel goed nieuws!

 5. Hoi Okke,
  Laatst las ik dat gedroogde cranberries een gezond tussendoortje zijn. Nu heb een zak op de markt bij een notenkraam gekocht. Maar nu begin ik te twijfelen… Wordt er bijvoorbeeld veel suiker toegevoegd oid? Zou het echt wel zo’n goed tussendoortje zijn?

 6. Hallo Nadien, Voor de smaak en het conserveren voegen ze inderdaad suiker toe aan de cranberries. Hoeveel voedingsstoffen en gezonde elementen er in deze cranberries zitten weet ik helaas niet. Puur sap is een stuk gezonder. Aan gewoon sap voegen ze ook suiker toe. Het is zeker iets op te letten maar zelfs sap met suiker bevat nog steeds de gezonde eigenschappen van de cranberry. Het beste is natuurlijk om ongezoet sap te drinken. Maar dat is wel even wennen want vrij zuur!

 7. Hoi okke,
  Voor mijn moeder maak ik van cranberrysap. Zij heeft er veel baat bij zowel om blaasontsteking of erger te voorkomen als voor haar vitaliteit. Ik maak het sap met de sappan (werkt dmv stomen). Vervolgens hou ik heel veel pulp over waar ik dan n soort minder-gezoete jam van maak. Bevat de sap gewonnen door stomen net zoveel gezonde stoffen of zou het beter zijn alles te vermalen of zoiets dergelijks? Is de jam met alle velletjes etc wellicht rijker aan gezonde stoffen? Beide produkten zijn erg lekker, zuur maar puur! Wie weet heb je antwoorden voor me,
  Dag & dank caroline

 8. Hallo Caroline, Mooi hoor dat je zo goed voor je moeder zorgt! Ik heb zelf ook een sappan maar heb er nog nooit cranberrysap mee gemaakt. Ga ik zeker een keer proberen. De fabrikant beweert dat alle vitamine behouden blijft. Ik zou dat alleen liever van een wat betrouwbaardere bron horen 🙂 De fabrikanten persen de hele bessen. Ik heb wel gelezen dat ze de bessen ook eerst een keer bevriezen en weer ontdooien. Het bevriezen zou de celstructuur breken zodat je er veel meer sap uit kun persen. Of de vitamine behouden blijven weet ik dus helaas niet maar als je moeder zich er vitaal bij voelt dan zou ik er vooral mee doorgaan.

 9. Hallo

  Op het moment heb ik een blaasontsteking en gebruik uit principe nooit antibiotica. En volgens mij ben ik er altijd doorheen gekomen door pure cranberrysap. Maar ik zie nu staan dat dit alleen voor preventie goed is. Dat geloof ik dus niet. En heb het zelf aan den lijve ondervonden dat dit dus ook geneest.

  Groet
  Annette

 10. Hallo Annette, Mooi dat je er goede resultaten mee boekt! Het is inderdaad beter zo min mogelijk antibiotica te gebruiken en als een natuurlijk middel jou hetzelfde resultaat brengt dan is dat alleen maar beter. Goed om te horen.

 11. Ik eet elke dag gedroogde cranberries(neal yard,de tuinen) als ik trek krijg,is dat slecht en kom je er van aan?

 12. Hallo Ann, Gedroogde cranberries worden vaak behoorlijk gezoet en kunnen zo dus flink wat calorieën leveren. Dat stilt wel de trek maar voor de gezondheid kun je beter een glas ongezoet cranberrysap drinken. Dat is wel behoorlijk zuur maar erg gezond!

 13. Pingback: Cranberrysap van Steiners - Cranberryproduct - Cranberries.nl

 14. Verkrijgbaar: “Horizon”, cranberries gezoet met appelconcentraat i.p.v. suiker. In zakjes van 100 gram. Heerlijk. Ik vond ze in “De groene winkel”.

 15. ik ben vandaag begonnen met cranberriesap op aanpraten van mijn fisiotherapeut om dat ik vertelde een blaasontsteking te hebben ik voel me gek genoeg al een stuk beter geen pijn in mijn buik en kan het merken met het plassen heerlijk is dat toch

 16. Hallo Karin, Cranberries kun je ook gewoon rauw eten maar ze zijn wel erg zuur! Een kwestie van smaak dus…

 17. Ik heb op aanraden van een klant cranberrysap licht gezoet gekocht bij de Tuinen. Maar dan om vocht af te drijven. Weet nog niet of het helpt, 1e dag, maar zijn hier meer mensen mee gebaat. Of anders een alternatief?

 18. Hoi ik heb net voor de eerste keer cranbarry;s uit een zak van 350gr. gekookt in water met suiker.. En nu eet ik ervan. Is dit nu gewoon de simpelste manier om ze te eten? Want ik houdt eigenlijk wel van simpel. Alvast bedankt

  Groet Jeroen

 19. hoi, in jouw site bij kweeperen noemde iemand de versappers. ik heb deze ook en is súper om cranberrysap mee te maken. ik mix dit dan wel met verse appelsap uit de pers vanwege de smaak. mijn ouders wonen op terschelling en mijn vader plukt daar als t vrij gegeven wordt de lekkerste bessen zelf! aan bessen geen gebrek dus.
  groetjes, miranda

 20. Hallo Miranda, Wat een geluk een vader die gewoon een voorraad verse cranberries voor je plukt! Zo heb je altijd een voorraad. De combinatie van appel- met cranberrysap is erg lekker. Proost!

 21. Vraagje,de capsules die bij de Hema tekoop zijn,die moet je eerst oplossen in een glas water,zijn die ook goed te gebruiken?
  En zijn ze ook gezond?

 22. Hallo Piet, De capsules bij de Hema ken ik niet. Als je cranberries voor de gezondheid wilt gebruiken zou ik ongezoet sap drinken. Dan krijg je een hoge dosis binnen. Het is wel behoorlijk zuur en niet goedkoop. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

 23. heb blaaskanker gehad .sta onder controle ben schoon .is het ook goed om cranberri te gebruiken .

 24. Beste Peter, Hier durf ik geen advies over te geven. Ik zou deze vraag stellen aan een specialist waar je onder controle staat. Veel succes en ik hoop van harte dat je gezond blijft.

 25. Hallo Okke,

  Mijn orthomonuculair dietist raadt de Granberry Motarda tabl. van Vogel aan tegen het onderhouden van de blaas na blaasontsteking.helaas was
  een antibioticum kuur onvermijdelijk.
  Ook vit. D zou een rol spelen.

  Dank alvast voor je antwoord.

 26. Heb alles aandachtig nagelezen over de ditjes en datjes,,een ding is wel met zekerheid wat ik kan bevestigen, Mijn moeder kampt al vele jaren met Blaasontsteking, dokter hier dokter daar, hier n pilletje daar weer n pilletje, toen heb ik maar besloten haar het sap van de Cranberry te halen maar aangezien ze wat vergeetachtiger is geworden vergeet ze dus dit met regelmaat te nemen dus andere optie de Cranberry+X-tra Forte gehaald, zijn 60 Capsules in een pot waarvan 1x daags 1 Capsule dus die worden haar bij haar medicijnen gelijk gegeven en vanaf het moment dat ze die nu heeft(en dat is nu dus goed 4 maanden geleden) heeft mijn moeder geen blaasontsteking meer gehad.gr Miriam

 27. hallo ik wou graag weten of het vocht afdrijft,daar ik veel vocht vast houd,en me plas pillen niet goed werken.bij voorbaat dank.grsonja

 28. Hoi Sonja, ik weet niet of het berichtje aan mij was gericht?
  Ik heb in ieder eventjes navraag gedaan bij de verzorging van mijn moeder, het is wel opgevallen dat mijn moeder ietsjes vaker naar het toilet gaat dan voorheen maar of dat nu echt door deze capsules komt weten ze niet, ze drinkt ook best veel water overdag dus….gr Miriam

 29. Hallo Sonja, Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier geen antwoord op weet. Wie weet is er een andere lezer van deze site die een antwoord op jouw vraag weet.

 30. Is het mogelijk dat van cranberrysap mijn tanden grijs worden ?
  Sinds ik het drink worden mijn tanden lelijk en poetsen helpt niet.
  B.v.d. voor Uw reactie

 31. Hallo Mia, Ik heb hier nog nooit van gehoord en kan hier helaas geen goed advies over geven. Ik zou dit eens overleggen met een tandarts of mondhygiënist. Zij weten hier wellicht meer van. Veel succes!

 32. Hoi Okke,

  Vanwege mijn vele blaasontstekingen gebruik ik cranberry pillen ter voorkoming van nog meer ellende. Sinds die tijd verlies ik donkere vlokjes bij het plassen. Het lijkt me geen bloed, maar wat is het wel. Kan dit van de cranberry komen?

 33. .sinds ik dagelijks een handje vol cranberry in gedroogde toestand gebruik zit er wat, het lijkt op de steeltjes en soms het lijkt een gedeeltelijk velletje van een cranberry vruchtje te zijn in mijn urine ,kan dat kloppen

 34. Hallo Theo, Ik kan mij niet voorstellen dat cranberries hiervan de oorzaak zijn maar ik ben geen dokter. Voor medische vragen adviseer ik echt om met een dokter te praten.

 35. Ik heb vandaag in Het Kruidvat cranberrie capsules gekocht (60 capsules in een potje waarvan er drie dagelijks moeten worden ingenomen staat op de verpakking vermeld)
  Kan dit een goed alternatief zijn ipv het drinken van granberriesap?
  Mvg,
  Cindy

 36. Hallo Okke,
  Zelf heb ik chronisch last van blaasontstekingen. Nadat diverse cranberry kuren niet hielpen heb ik helaas drie antibiotica kuren moeten nemen. Ik blijf er toch nog steeds gevoelig voor. Zelf gebruik ik een product dat een combinatie van D-mannose met cranberry extract en berendruif extract bevat (koop ik bij De Tuinen) en ik eet gedroogde HELE cranberries (bestel ik via http://www.veganuts.nl of koop ze op de markt). De meeste cranberries zitten vol suiker, maar deze hele en zure versie heeft een minimale suikerhoeveelheid. Daarnaast slik ik nog vitamine C poeder (3000 per dag). Mijn vraag is eigenlijk of er in cranberrysap meer werkzame stoffen zitten omdat dit geconcentreerd is of dat de pure vrucht (gedroogde cranberry) toch een betere optie is?

 37. Hallo Denise, Vervelend dat je daar zo veel last van hebt. Het klopt dat in de meeste cranberries die je koopt om zo te eten (als een soort rozijnen) er heel veel suiker toegevoegd is. Cranberrysap lijkt mij een beter oplossing omdat hier geen suiker in zit. Je moet dan wel 100% sap kopen. Dat is duur en echt ontzettend zuur maar dan heb je denk ik de hoogste concentratie. Er zijn ook pillen en preparaten met cranberry maar het is vaak moeilijk te achterhalen wat er nu echt inzit. Vandaar dat ik puur sap zou aanbevelen. Voor de zekerheid… dat is meestal niet te koop in de supermarkt. Wat ze daar verkopen is eerder cranberrylimonade. Water met suiker met cranberrysap of concentraat. Dat smaakt een stuk beter maar is ook veel minder gezond.

 38. Hallo Okke, ik heb cranberrypillen van Springfield gekocht. Op welk tijdstip kan ik deze pillen het beste innemen. Het staat namelijk nergens vermeld wanneer je ze moet nemen, tijdens, na of misschien voor de maaltijd?

 39. Ik kampte ruim 20 jaar met darmontstekingen. Toen ik weer voor de (ontelbaar) zoveelste keer in ’n ziekenhuis lag ,nam ’n lieve vriendin ’n fles cranberrysap mee; het wonder geschiedde…………….ik was even pijnvrij ! ’n paar weken geen ontstekingen gehad. Uiteindelijk is door de zéér kundige Bibi Hansson mijn dikke darm verwiiderd, hij zat vol littekens ,van langdurende ontstekingen, bleek in ’t lab. Van de dunne darm heb ik ook wel last altijd, dus ik begin nu weer vol goede moed aan ’n kuur cranberrysap. Ik merkte ook dat m;n gehele weerstand ’n flinke oppepper kreeg. Deze bessen komen van oorsprong uit ’t continent van de Indianen(de V.S.)Ik las dat zij de cranberry voor de meest uiteenlopende kwalen gebruikten. Er is één bacteriesoort niet bestand tegen cranberry, de bacterie die voor blaasontstekingen zorgt.Met ’n kuur wordt deze uitgeroeid. Deze bacterie zit in de darm en kan zich snel naar blaas en nieren verplaatsen. (ben even de naam vergeten!!!zal de narcose nog wel zijn)

 40. Hallo Olle,
  Ik heb op de streekmarkt verse cranberries gekocht.
  En ik vind ze lekker om ze zo te eten.
  Hoeveel cranberries mag ik op een dag eten.Alvast dank voor u reactie.

  MVG Annie.

 41. Beste Okke,

  ik heb een doosje cranberries 200 gram van ‘Proef’ gekocht. Kan ik de bessen ook rauw eten en hoeveel raad je aan per dag?

  Bedankt en met vriendelijke groet, Frans

 42. Hallo Annie, Je mag er zo veel eten als je wilt. Maar zoals alles is het beter om regelmatig een beetje te eten als een pond per dag maar zelf bij zulke hoeveelheden is het nog steeds geen probleem.

 43. Hallo Frans, Je kunt de cranberries gerust rauw eten en er zoveel als je wilt van eten. Ze zijn alleen behoorlijk zuur dus de meeste mensen bereiden er toch iets mee en voegen ook suiker of een andere zoetstof toe. Dat hoeft natuurlijk niet maar voor veel mensen zijn rauwe cranberries te zuur.

 44. Hallo Okke, misschien een idee: ik doe ze rauw door mn groene smoothies, samen met wat ander zoeter fruit en verschillende groene bladgroenten. Lekker, puur en je gebruikt snel en simpel de hele bes.

 45. Heb bij de Aldi Cranberries gekocht,zijn dat gedroogde? En hoe lang moet ik deze koken ?voor jam te maken of voor in de joghurt.
  Gr.
  Sjraar

 46. Hoi Okke, Ik kook de cranberries en doe ze dan door de zeef en giet ze in ijsblokjes zakjes en doe ze in de vriezer. Zo heb ik altijd wat cranberries bij de hand als ik ze nodig heb voor bijvoorbeeld als je een verkoudheid of blaasontsteking voel aankomen.

 47. Weet iemand hoeveel water je moet gebruiken om nog voldoende kracht in het cranberrysap over te houden?
  De meeste zakjes zijn ca. 350 gram. Als ik het sap puur wil drinken wil ik niet dat het teveel verdund is en zodoende niet goed werkt tegen de vele blaasontstekingen.

 48. Hoi heb een vraagje over cranberry tabletten. Hoeveel daags tablet mag je slikken als je geen blaasontsteking meer hebt? En hoeveel Daags als je wel een blaasontsteking hebt? Alvast vriendelijk bedankt

 49. Hallo Eddy, Blaasontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie. Bij mijn weten gaat het bij mannen en vrouwen gewoon om dezelfde bacterie en is het dus voor mannen ook gewoon te gebruiken.

 50. Hallo, ik heb een vraagje over de cranberri tabletten monarda van A.Vogel. Aangezien ik vaak last heb van blaasontstekingen wil ik dit gebruiken. Wanneer is het beste om deze in te nemen? ’s ochtends of ’s avonds of maakt dat niet uit? Is het dan ook de bedoeling dat je dit bij een maaltijd inneemt?

 51. Hallo allemaal, ik ben sinds kort thuis van een ziekenhuisopname van een nierbekkenontsteking….ik lees dat cranberry sap erg goed helpt, klopt dit? en is 1 glas per dag genoeg?

 52. Hallo,
  heb ook veel baat ondervonden van cranberry capsules.
  maar….blaasontsteking komt meestal van buitenaf door de ontlasting enz.
  wat eigenlijk iedere vrouw moet doen is:
  na de grote boodschap de voorkant met toiletpapier goed gesloten houden,
  dus met je hand en papier….dan de achterkant goed schoon maken, liefs met vochtig toiletpapier er na .
  bij een vrouw zit alles heel dicht bij elkaar, anus – vagina en urineweg..
  dus wees alert..
  ’t is maar een tip, zelf heb ik nooit geen blaasonstekingen meer sinds ik dat
  doe….(een tip uit Erasmusziekenhuis)
  groetjes, Sari

 53. ik heb zaterdag op de markt een zakje granberries is het wel gezond koopt het 1keer in de maand ze zijn ook lekker! groetjes Julia

 54. ik heb vanaf december veel klachten van blaasonsteking , net weer urine laten controleren en ja hoor weer raak . Heb wel een kuurtje gekregen maar ook het advies om iets van cranberry te gaan eten of drinken . Nu heb ik bij de supermarkt een zakje gedroogde cranberry mee genomen maar hoeveel mag je er van eten per dag om bv niet aan de diaree te gaan

 55. Ik lees hierboven veel over blaasontstekingen, maar cranberry is ook ’n bom van vitamine C.Voor de gehele weerstand. Zelf gebruik ik t pure sap ( van Terschelling) iets aangeleng. Als je van zuur houdt is dit gewoon lekker. Is ook tegen griepverschijnselen, diaree, maagpijn, maagontstekingen, C is ’n antistressvitamine,de cranberry wordt iets onderschat.

 56. Na 20 jaar om de 3 maanden blaasontstekeningen te hebben gehad ben ik in het ziekenhuis behandeld is mijn urine buis opgerekt en ben ik voor mezelf begonnen met verse cranberry’s te koken en dat te eten met joghert en cranberry plus tabletten 3x per dag te slikken en geen last meer een hele verademing

 57. Beste Cranberry-site,

  ik probeer al vele malen me uit te schrijven. Het lukt niet en snap ook niet hoe dat moet. Kan iemand helpen. Site is onduidelijk voor mij,

  met vriendelijke groet,

 58. Beste F. Geurts, Kun je misschien uitleggen wat je bedoelt? Bij deze site ben je niet ingeschreven. Ik heb dit zelf gecontroleerd en kan je e-mailadres nergens vinden. Of gebruikt je nu een ander e-mailadres?

 59. hallo mijn man slikt nu grandbarry pillen kan daar zijn suiker waarde van omhoog gaan heel graag reactie gr elske

 60. Hey ik hoorde dat tuinkers indische kers een natuurlijk antibiotica is en zou helpen tegen nierbekontsteking, hoe groot zou de hoeveelheid moeten zijn wat ik opeet van de plant.

 61. Beste Okke,

  Ik heb een blaasontsteking gehad, antibiotica geslikt en daar ben ik nu klaar mee. Het lijkt erop dat alles weer in orde is.
  Om eventuele achtergebleven bacterien nog aan te pakken wil ik cranberry sap gaan drinken, de ongezoete.

  Kun je me zeggen hoeveel ml ik per dag het beste kan drinken en hoe vaak per dag?

 62. Venne, ik gebruik meestal bij ontstekingen 2x tot 3x perdag 100 ml. in ’n groot glas water of fruitsap. Of – als t te zuur is 4 tot 6 x 50 ml. binnen een week zou je dan helemaal in orde moeten zijn. gr.kim. Daarna af en toe ’n scheut puur sap aangelengd. t Blift goed spul , voor alles . Er zit ontzettend veel C in. gr.kim. p.s. Terschellingcranberry is héél goed en betaalbaar per liter. Ik neem ieder half jaar ’n doos met 12 flessen.

 63. Hoi Kimberley, dank je voor je reactie.
  Krijg jij de ontsteking helemaal weg met cranberry, en dat voor lange tijd?

  groeten Venne

 64. Eerlijk gezegd kan ik me de tijd niet meer herinneren dat ik n blaasontsteking had. Ik slik al ongeveer 25/30 jaar extra vitamine C. Af en toe ’n cranberrysapkuur.Cranberry bevat ontzettend veel C. Ook tegen schimmel na antibiotica. Met extra C krijg je alle ontstekingen weg. Ik zat lange tijd met colitis, ook daar is t goed voor. Vitamine C in hoge dosis ( v.a. 3000 mg. p.d)reinigt de blaas altijd. C ascorbatencomplex, of gewone ascorbine. Maar cranberry is specifiek tegen de blaasbacterie–hoe heet hij nou ook alweer… ’t lukt. Succes. gr.kim.

 65. E-coli heet ’t kreng , de bacterie die voor zoveel ellende zorgt, in blaas en darmen, en zelfs nieren. Nou lees ik dat cranberry veel meer bacterie soorten kan uitroeien ! Ik ben trouwens nu achter de oorzaak van al m’n ellende; neutropenie . ’n Tekort aan granulocyten. Alle bloeduitslagen van de laatste xxx jaren naast elkaar en daar was de uitkomst. Ik raad iedereen aan altijd ’n print te vragen bij huisarts , ehbo, of specialist,van bloeduitslagen, dan kun je t zelf ook al zien. Aangeboren, erfelijk ,of ’n uitputting van de granulocyten dat kan al na één heftige infectie ! Of ’n overdosis aan antibiotica ! door de jaren heen, dan is t voorgoed gedaan met je weerstand. ok Ik weet ook al wat de arts kan gaan doen; injecties voor de witte bloedcellen (WBC) aan te maken, of beenmerg of stamcel. Vraag ALTIJD jouw bloeduitslagen uitgeprint mee naar huis !!! “Uw bloed is ok” klopt dus zelden of nooit !

 66. Hoi Kimberly, fijn dat je weet wat de oorzaak is.
  Ik weet de mijne ook hoor, heb een blaasverzakking, uitplassen is heel lastig. Moet er gewoon echt de tijd voor nemen, 5 a 10 minuten op wc zitten, voordat alles eruit is. Dat hoop ik dan. Maar soms heb je gewoon haast of je denkt er niet bij na.
  Ik heb een zakje d-mannose gekocht. Ik weet niet of ecoli bij mij de boosdoener is, maar mocht ik weer een ontsteking hebben, dan ga ik eerst dat proberen.
  Bij een raar gevoel in mijn blaas neem ik altijd eerst een cranberry monarda van a.vogel. En dan maar hopen dat het helpt.
  Succes!

 67. Venne, dat is ook ’n rottig plobleem waar jij mee zit ! i.d.d. alles op ’t gemak, overal de tijd voor nemen . Alles zakt helaas. ’n Mens moet veel doorstaan met z’n lichaam. Nou, ook weer niet iedereen natuurlijk. Ik ben vaak jaloers op mensen waar alles z’n gangetje gaat, bij mij is ’t ’n zeer langdurige overlevingsstrijd. Gisteren weer ’n echo gehad, nou zit ik weer met schildkliercystes in de rechterlob………….de linker is er al uit. Ik ben de laatste jaren net ’n stuk vlees bij de slager. 27 operaties. En maar snijden en maar snijden. ’t Zal wel Karmazuiveren zijn. En ’t testen van de Geestkracht.

 68. Kan men mij vertellen of cranberrie lacserend is wil ze graag gebruiken voor de blaas maar heb darm problemen met veel diarree.

 69. hallo Okke
  Ik heb ergens op internet gezien dat je tegenwoordig antwoord cranberry tabletten kopen en deze helpen met afvallen, kan dan ook gewone cranberry aan helpen

 70. Mijn Vraag, ik geef nu dagelijks pure crawberrysap in een spuitje aan mijn dochter om blaasonstekingen te voorkomen. Dit heeft ze achter elkaar gehad. Ik merk dat het beter gaat, maar ze poept ook veel meer en dagelijks wel 3 of 4 luiers. Kan dat te maken hebben met de crawberrysap? Deze komen van Ameland.

Reacties zijn gesloten.