Meteen naar de inhoud

Water met zout en boter in een pan al roerend aan de kook brengen. Bloem toevoegen. Alles met een pollepel goed doorroeren totdat het deeg zich tot een vaste massa vormt. Het deeg in een kom doen. Onmiddellijk met de kneedhaken van de handmixer 1 ei erdoorheen kloppen. De overige eieren er een voor een door roeren totdat er een glanzend deeg ontstaat dat taai vloeibaar van de lepel valt.

Het deeg in een spuitzak met een grove spuitkop doen en ca. 10 cm lange, dikke strepen op een met bakpapier belegde bakplaat spuiten. Laat voldoende tussenruimte vrij.. In een voorverwarmde oven op 200 graden (gas: stand 3-4, hetelucht: 180 graden) ca. 20-30 minuten bakken. Het gebak laten afkoelen en over de lengte open snijden. Helemaal laten afkoelen.

Voor de crème de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing weken. Puddingpoeder met 100 ml koude melk vermengen. Resterende melk met suiker aan de kook brengen, hier de 100 ml koude melk met poeder aan toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Gelatine uitdrukken en al roerende oplossen in de warme melk massa. Pudding met huishoudfolie afdekken en laten afkoelen. Slagroom stijf kloppen en door de pudding spatelen. Cranberries erdoor mengen. Crème op een koele plaats zetten.

Poedersuiker met voedingskleurstof en cranberry juice tot een spuitbare glazuur roeren. In een spuitzak met een fijne spuitkop doen en de bovenste helft van de éclair hiermee versieren en de cranberries erop drukken. De onderste helft met crème vullen en de bovenste helft erop zetten.

Bron: Cranberry Marketing Committee

1 reactie op “Éclairs met slagroom cranberry crème”

  1. Okke, wat klinkt dat goed!

    Ik ben een groot fan van het bakken van lekkernijen. De combinatie eclairs met frambozen of citroen had ik wel al gemaakt, maar nog niet die met cranberries. Dat gaan we binnenkort maar eens proberen.

Reacties zijn gesloten.