Meteen naar de inhoud
Verse cranberries van Fruit World

Mijn eerdere bewering dat je in Nederland bijna alleen verse cranberries van Ocean Spray tegenkomt begint te wankelen. Bij slagerij Ron Agterberg in Utrecht lag een varkenskop mij aan te staren. Toch even wennen!
Gelukkig lagen er in de vitrine ook nog een paar zakjes onschuldige verse cranberries van het mij onbekende merk Fruit World. Die heb ik dus maar gekocht.

Eerder schreef ik al over verse cranberries van Ocean Spray en verse cranberries van Paradise Meadows. Nu dus wat achtergronden over Fruit World. Helaas is de verpakking is nogal mysterieus.

Op de zak staat behalve het logo van Fruit World alleen het gewicht (340 gram), klasse 1 en U.S.A. Google wijst mij naar de site van Fruit World. Het bedrijf blijkt onderdeel van de Best Fresh Group en specialiseert zich sinds 1998 in zacht fruit zoals aardbeien, frambozen en bessen. Ze kunnen het hele jaar deze producten leveren. Handig voor handel maar niet voor de smaak.

De cranberries zijn bij Fruit World in ieder geval nog wel een seizoensproduct: leverbaar van oktober tot januari. Ze zijn echt groot, stevig en lekker. Mijn nieuwe statement is nu als volgt: in supermarkten verkopen ze meestal cranberries van Ocean Spray. Op andere adressen zijn er meer leveranciers die ook gewoon verse cranberries leveren…

2 reacties op “Verse cranberries van Fruit World”

  1. Ik heb een vraag. Ik heb een zakje cranberries.
    Mijn vraag is kun je die ook voor kwark taart gebruiken.
    Zo ja moet je ze dan nog voor berijden met iets.
    Graag reactie. bij voorbaat dank.
    Mevrouw Lutgendorff.

  2. Hallo Mevrouw Lutgendorff, Ik zou de cranberries even kort opkoken en er wat suiker aan toevoegen. Anders zijn ze te hard (en erg zuur) on onbereid aan een kwarktaart toe te voegen.

Reacties zijn gesloten.