Meteen naar de inhoud
Ocean Spray verse cranberries

Ocean Spray is de grootste producent van cranberries in Amerika. Het bedrijf is in 1930 opgericht als een coƶperatie door 3 telers. Inmiddels zijn er meer dan 600 aangesloten telers en in 2008 was de omzet maar liefst $1,9 miljard! Behalve cranberries zijn er vanaf 1976 ook telers van grapefruit aangesloten. Behalve in de cranberries is dit bedrijf dus ook groot in de grapefruits!

In Nederland zijn nagenoeg alle verse cranberries afkomstig van Ocean Spray. Verder verkoopt Ocean Spray natuurlijk ook de bekende flessen cranberrysap, gedroogde cranberries, cranberrysaus en zelfs havermoutpap met cranberries;-)

Het meest interessant op de site van Ocean Spray is dat ze vertellen dat de droog geplukte cranberries voor verse cranberries worden gebruikt. De nat geplukte cranberries worden verwerkt. De verse cranberries worden getest door ze te laten stuiteren. Alleen verse cranberries stuiteren. De cranberries worden als het ware van een soort trap afgerold. De goede cranberries stuiteren naar beneden en de slechte blijven liggen en worden verwijderd.

Meer informatie vind je op de Engelse en Nederlandse site van Ocean Spray.
Op de site van Ocean Spray (Engelstalig) tref je een aantal leuke recepten.
Ook op de Nederlandse site van Ocean Spray tref je een aantal leuke recepten.

Tip

Verse cranberries kun je heel goed invriezen en als je ze nodig hebt gewoon bevroren verwerken. Na Kerst dus toeslaan want dan liggen ze vaak tegen afbraakprijzen in de supermarkt!

1 reactie op “Verse cranberries van Ocean Spray”

  1. Pingback: Verse cranberries van Fruit World – Cranberries.nl

Reacties zijn gesloten.