Cranberrycompote, recept voor een heerlijke compote

Cranberrycompote Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 90 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten:

  • 340 gram cranberries (een zakje)
  • 200 gram suiker
  • 0,25 liter water

Cranberrycompote is samen met cranberrysaus misschien wel de bekendste bereiding van de cranberry en dat is niet voor niets. Met deze lekker compote maak je een maaltijd met kip, kalkoen of wild helemaal af. Een groot voordeel is dat het goed voor te bereiden is. Handig als je uitgebreid kookt. De compote is ook heerlijk over zoete nagerechten zoals vla of over rijstepap.

Breng water met suiker aan de kook en voeg de cranberries toe. Kook de cranberries ongeveer 10 minuten tot ze allemaal opengebarsten zijn. De compote kan warm geserveerd worden maar is koud ook heerlijk. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat zeker even een reactie achter of het lekker was.

Tip

Wil je de compote extra smaak geven? Voeg een scheutje rum, Likor 43 of andere drank toe. Erg lekker!

Reacties

  1. Geke 22 juni 2012 20:14 uur

    Hallo Okke,
    Als je deze compote gemaakt hebt, hoe lang is het dan houdbaar in een pot met schroefdeksel? Het lijkt me erg lekker!

  2. Okke Amerongen 28 juni 2012 21:56 uur

    Hallo Geke, Als je netjes en schoon werkt zijn deze potten cranberrycompote makkelijk een jaar houdbaar maar ook wel langer hoor. Je hebt dan altijd een voorraad en dat is natuurlijk nooit weg!

  3. Trees en John Stoop 19 juli 2012 18:03 uur

    Wij plukken al jaren cranberries op Vlieland of we kopen een heleboel zakjes in de supermarkt. Ze worden dan grotendeels in de vriezer bewaard. Telkens wordt er door het jaar heen een hoeveelheid klaargemaakt. Trees kookt ze met water, ongeveer 5 minuten, daarna gaan ze door de passevite ,om er de velletjes uit te halen.en daarna worden ze weer 5 minuten gekookt met de benodigde hoeveelheid suiker. Het mengsel wordt gestort in jampotten en bewaard in de koelkast. Zo mogelijk eten we elke dag een kleine portie als toetje na de maaltijd.

  4. Trees en John Stoop 19 juli 2012 18:05 uur

    P.s. we kopen de zakjes rond de Kerst en proberen ook de restanten te kopen,

  5. Okke Amerongen 21 juli 2012 21:58 uur

    Hallo Trees en John, Ik heb nog nooit zelf de canberries op Vlieland geplukt maar het lijkt mij zeker een keer leuk om te doen. Na kerst koop ik ook altijd de overgebleven zakjes op. Het is heerlijk om een voorraad aan te leggen. De compote is zeker niet alleen iets voor kerst.

  6. Jaap Meijer 28 september 2012 13:51 uur

    Okke, dan moet je nu naar Vlieland gaan. Net twee weken toegestaan, mits handpluk. Ik kwam vorige week met 15kg thuis, wel paar buien voor moeten trotseren. Ga zo eens een kilo met jouw recept doen.
    Zie http://365project.org/djepie/365/2012-09-21 en http://365project.org/djepie/365/2012-09-22

  7. Jaap Meijer 28 september 2012 14:42 uur

    Gelukt! Iets aangepast, omdat ik Geleisuiker Speciaal van Gilse gebruik, dan kun je met minder suiker toe. 1,25 kg cranberries, 625 gram geleisuiker speciaal, 900 ml water. Blijkt precies goede hoeveelheid voor 2 weckpotten 1 liter van de Blokker. Smaakt heerlijk, lichtzuur.

  8. Okke Amerongen 28 september 2012 18:53 uur

    Hallo Jaap, Mooi dat het gelukt is. Het lukt me helaas niet om naar Vlieland te gaan. Anders had ik het zeker gedaan. Misschien volgend jaar.

  9. Jaap Meijer 29 september 2012 18:16 uur

    De making-of en het eindresultaat: http://365project.org/djepie/365/2012-09-29

  10. Okke Amerongen 19 oktober 2012 08:38 uur

    Hallo Jaap, Leuke foto’s en een mooi eindresultaat. Alvast eet smakelijk!

  11. joke koelemeijer 28 november 2012 19:51 uur

    ik vraag me af of je in plaats van verse ook gedroogde cranberries kunt gebruiken en wat dan de verhouding voor een recept moet zijn in vergelijking met verse cranberries.

  12. Okke Amerongen 8 december 2012 13:08 uur

    Hallo Joke, Ik zou deze compote niet met gedroogde cranberries maken. De smaak zal dan echt veel minder fris zijn. Ook is het nu juist de tijd dat er verse cranberries zijn. Je kunt goed een voorraad aanleggen. Daar geniet je het hele jaar van!

  13. Anneke 9 december 2012 19:18 uur

    Ik heb een recept voor trifle, daarin hebben ze het over cranberriecompote met steranijs. Hoe maak ik dat en hoe is de verhouding. Alvast bedankt.

  14. Okke Amerongen 9 december 2012 22:44 uur

    Hallo Anneke, Steranijs kun je bij de toko wel kopen. Het kan behoorlijk sterk smaken dus meer dan 2 of 3 stuks zou ik er niet in doen. Gewoon even mee laten trekken tijdens het koken van de cranberries en aan het eind er weer uit vissen. Veel succes!

  15. odent nelly 15 december 2012 21:23 uur

    deze namdag besjes gekocht ik wist er niet wat meedoen nu wel bedankt

  16. Augusta 22 december 2012 13:42 uur

    Voor het eerst van mijn leven crabarry bessen gekocht kan je ze ook zo eten?

  17. irma 22 december 2012 17:42 uur

    heb je dit recept ook met stevia i.p.v suiker? Hoeveel stevia (eetlepels bv) moet ik dan gebruiken?

  18. Maria.v.Miltenburg 23 december 2012 01:35 uur

    Ik heb ze ook meerdere malen gebruikt,
    En ik vindt ze zalig,vooral bij mijn eten ongeacht of ik vlees heb,
    Inplaatst van Appelmoes vindt ik de Cranberry’s een ware Delicatesse,
    Ik maak ze nu klaar bij Varkenshaas voor de Kerstmaaltijd
    Dank je wel voor het lekkere recept
    Ik vindt wel,dat je ze goed moet nakijken,Want er zitten vaak verrotte bij
    Dus goed nakijken Groetjes Maria

  19. Hannie 23 december 2012 21:46 uur

    Wat kan ik met cranberries doen bij een redelijk grote rosbeef voor de Kerst.
    Ik weet het niet meer en ben een beetje ten einde raad
    alvast bedankt voor eventueel advies.

  20. Okke Amerongen 23 december 2012 22:46 uur

    Hallo Augusta, Je kunt cranberries ook zo eten maar ze zijn erg zuur. Een kwestie van smaak dus.

  21. Okke Amerongen 23 december 2012 22:48 uur

    Hallo Maria, Bedankt voor de complimenten. Alvast een fijne kerst maar dat moet wel lukken. Varkenshaas met cranberrycompote… heerlijk!

  22. Okke Amerongen 23 december 2012 22:49 uur

    Hallo Hannie, Geen zorgen over de kerst. Bij een rosbief uit de oven kun je deze compote zeker serveren. Verder gewoon lekker wat aardappeltjes in de oven meebakken in de jus van de rosbief. Dan nog wat groente erbij en je hebt een heerlijk feestmaal! Eet smakelijk!

  23. Jojo 23 december 2012 23:28 uur

    Hallo OKke,
    Het ziet heerlijk uit! Ik heb een zakje gekocht van 340 gram .
    Hoeveel water en hoeveel en suiker moet ik hier voor gebruiken ?
    Alvast bedankt en fijne feestdagen! Met vriendelijke groet ,

    JOJO…

  24. Okke Amerongen 23 december 2012 23:30 uur

    Hallo Jojo, De ingrediënten staan bovenaan het recept. Veel succes!

  25. Jojo 23 december 2012 23:34 uur

    Oh oh , goed bezig zie ik te lang in de keuken gestaan dus niet meer echt bij de les whaha.
    Toch hartelijk bedankt!

    Groetjjes JoJo…

  26. Lies 24 december 2012 12:08 uur

    Net gemaakt, voor bij de parelhoen van morgen.

  27. Marian Bosma 25 december 2012 14:20 uur

    Variatie op het recept: ipv. water 30ml rode port gebruiken, een kaneelstokje en vanilliestokje erbij en …………………….. een heerlijke cranberrycompote.

  28. joke 26 december 2012 09:55 uur

    was lekker, maar de volgende keer gebruik ik iets minder suiker

  29. Jacobine 27 december 2012 16:26 uur

    Ik schrik een beetje terug voor de hoeveelheid suiker in dit recept Kan dat niet wat minder,
    of is de bes daar te zuur voor?

  30. Okke Amerongen 28 december 2012 10:40 uur

    Hallo Jacobine en Joke, Je kunt de compote zeker met wat minder suiker maken. Dit is een kwestie van smaak want de bes is van zichzelf flink zuur.

  31. Jitteke 6 januari 2013 16:08 uur

    Je kunt ook een eetlepel gehakte gember op siroop toevoegen voor dat vleugje extra kerst

  32. wilma 9 januari 2013 12:23 uur

    Cranberrie compote is in ons gezin al jaren een groot succes als voorgerecht met pate !!
    Ik doe er altijd ontvelde sinasappel bij en wat sinasappel rasp.
    Altijd een groot succes.

  33. Marianne 12 januari 2013 14:46 uur

    Net gemaakt, alleen iets langer gekookt, 15 minuten. Met een scheutje Licor 43, heerlijk!

  34. Karin 12 januari 2013 20:19 uur

    Gedroogde cranberry’s at ik al door de muesli, maar verse cranberry’s had ik nog nooit gehad. Vanmiddag een zakje gekocht en met het recept van deze site cranberry-compote gemaakt en gegeten bij warme rijstepap. Heerlijk en zeker een aanrader bij dit koude weer!

  35. Ilse 14 januari 2013 12:30 uur

    Hallo als ik het recept met stevia wil maken. Hoeveel gebruik ik dan ipv suiker?

  36. Frans Oudt 14 januari 2013 16:34 uur

    Is het ook met honing te koken ipv suiker? ik ga het uitproberen hoe t bevalt, wie ervaring heeft graag uw reactie, ik wil suiker zoveel mogelijk vermijden.

  37. Anoek 14 januari 2013 21:27 uur

    Makkelijk recept, heb het nu een paar keer gemaakt afgelopen weken. Heerlijk door de yoghurt. Ook bij de appels gedaan in de appeltaart, geweldige combi! Ipv de krenten. Toen wel de suiker in de appelmix weggelaten, wel kaneel!!
    Nu de laatste keer de compote gemaakt met maar 100 gram suiker. Nog steeds prima, maar iets minder zoet. Voor door de taart of yoghurt maakt dat niet uit. Bij het eten of vlees weet ik niet. Kwestie van smaak denk ik.
    Ik laat ‘m na tien minuten koken nog eens tien minuten heel zachtjes koken zonder deksel, hij dikt dan wat in.

  38. Pamela 10 februari 2013 18:04 uur

    Ideaal recept, makkelijk, snel en heerlijk! Ik had bedacht om verse cranberries door zelfgemaakte pap te doen en even mee te laten koken…. Niet lekker! Op deze manier is het heel functioneel in de keuken. Mmmm!

  39. Okke Amerongen 23 februari 2013 21:13 uur

    Hallo Pamela, Mooi dat het allemaal lekker geworden is! De verse cranberries zijn erg zuur. Daar moet je van houden. Met een beetje zoet vind ik ze zelf lekkerder.

  40. Hanneke 30 april 2013 12:30 uur

    Heerlijk, ook met cranberries uit de vriezer weten we inmiddels !

  41. Marieke 11 mei 2013 15:55 uur

    Voor wat betreft de houdbaarheid. Ik heb een pot compote staan die twee jaar oud is, hoe kan ik weten of die of goed is? Kun je ervan uitgaan dat net zoals met jam als er schimmel op de compote staat je dat eraf schept en indien geen schimmel aanwezig is de compote nog gewoon te eten is?

  42. Okke Amerongen 18 mei 2013 13:39 uur

    Hallo Marieke, Als er na twee jaar schimmel op de pot staat kun je dit wel verwijderen en dan snel opeten. Als alles er nog goed uit ziet zou ik het ook snel opeten. Vaak is het niet zo bederfelijk maar beter van smaak zal het ook niet worden. Gewoon lekker opeten dus.

  43. Aline uit Apeldoorn. 6 oktober 2013 17:33 uur

    Was vorige week met m’n dochter op Vlieland (voor het eerst) We waren aan het fietsen en daar zag ik mensen die iets aan het plukken waren! Wij afstappen en zagen een bordje staan dat je cranberry’s mocht plukken. Nou wij een klein zakje geplukt natuurlijk. We kochten ook langs de weg een doosje biologische jam van cranberry’s. Nu wil ik graag jam maken maar weet niet hoe! Is er misschien iemand die dat mij kan vertellen? bij voorbaat hartelijk dank!

  44. Okke Amerongen 10 oktober 2013 17:38 uur

    Hallo Aline, Je kunt deze compote ook gewoon op brood doen hoor. Na het afkoelen is het behoorlijk stevig. Het is zeker geen dunne saus. Veel succes!

  45. Aline uit Apeldoorn. 12 oktober 2013 21:17 uur

    dat had ik al gedacht en heb het gezoet met Marmello (ik gebruik geen suiker) en heb het gezoet met appel-diksap en ik heb het ook even door de zeef gedaan! Was erg lekker!

  46. Sonja 13 oktober 2013 13:50 uur

    Hallo Okke,

    Moet ik geen doppelquelle en/of geldessert erbij gebruiken? Het is voor mijn examen patisserie (onderdeel desserts) en in de recepturen van mijn stages en van mijn leraar staan die ingredienten steeds vermeld. Ik hoor het graag.

    Groetjes,
    Sonja

  47. Okke Amerongen 13 oktober 2013 18:37 uur

    Hallo Sonja, Ik heb geen idee wat doppelquelle is. Je kunt een geleermiddel gebruiken maar de gekoelde compote was bij mij al vrij dik. Als het voor je examen is geef ik advies om het gewoon nu al een keer te maken in de verschillende varianten. Dan krijg je in ieder geval een goed cijfer! Veel succes!

  48. Betsy 22 oktober 2013 17:51 uur

    Vandaag op Vlieland voor het eerst cranberry’s geplukt en met dit recept compote gemaakt. Ook wat kaneel toegevoegd. Heerlijk! Ook lekker bij brie of Franse kazen.

  49. Marcel 22 oktober 2013 23:20 uur

    Ik heb de suiker vervangen door iets minder dan de helft aan stevia (dat moet ongeveer 2 x zoeter zijn dan suiker). Helaas is het voor mij geen succes, direct na het zuur van de cranberries komt de te zoete stevia smaak erover heen die overgaat in een zoethoutachtige nasmaak die de smaak van de cranberry compote overheerst.

    Als iemand een beter alternatief voor de suiker heeft gevonden, lees ik het graag !

  50. Anja van Haasteren-Kromhout 28 oktober 2013 17:41 uur

    Heerlijke cranberrycompôte!!!!

  51. bettie 3 november 2013 14:04 uur

    Wij maken de cranberrycompote altijd met een pijpje kaneel en een glaasje port, vanavond eten we hazepeper daar is het heerlijk bij!

  52. Joke 5 november 2013 14:14 uur

    In plaats van gewone suiker kun je ook Gula java brut gebruiken,
    dat is kokosbloesemsuiker van Amanprana. Veel gezonder dan geraffineerde suikers!
    Verkrijgbaar bij ecoplaza, of kijk op amanvida.nl Ook lekker om stoofperen mee te bereiden.

  53. sofie 9 november 2013 19:50 uur

    Met stevia kan ook prima! Gewoon een paar druppels naar smaak.

  54. k.dijkstra 18 november 2013 20:18 uur

    kun je vers gemaakte cranberryjam invriezen?

  55. Okke Amerongen 18 november 2013 20:46 uur

    Hallo K. Dijkstra, Je kunt jam prima invriezen. Ik vind zelf potjes handiger omdat je die meteen kunt gebruiken zonder te ontdooien maar een bezwaar tegen invriezen is er niet.

  56. Carla 21 november 2013 16:51 uur

    Heb hem vanmiddag gemaakt voor op de cheesecake, die ik morgen meeneem naar mijn werk voor mijn collega’s en ook een stukje voor me zelf . Compote beetje geproefd en is zalig!!! Precies goed op smaak, lekker een zuurtje en een zoetje,,recept opgeslagen, als jullie recept willen hebben, hij komt uit de allerhande!! Alleen daar is hij met port gemaakt, vandaar recept van compote opgezocht!!!

  57. Anneloes 26 november 2013 14:25 uur

    Hoi,
    Voor het eerst in mijn leven verse cranberries gekocht. Hoe lang kun je ze vers bewaren? En hoe? Moeten ze in de koelkast of juist buiten de koelkast bewaard?

  58. Okke Amerongen 27 november 2013 15:56 uur

    Hallo Anneloes, Cranberries kun je het beste in de koelkast bewaren. Ik heb ze al wel eens weken bewaard en toen waren ze nog steeds goed. Toch is het beter om ze binnen een paar weken te verwerken.

  59. Annabel 5 december 2013 11:30 uur

    Cranberries bij lidl gekocht (uit Canada) , gewassen en 10 min. gekookt in 100 ml. water. Na het koken 4 gram !! Stevia erbij het erge zure is er vanaf en ze blijven heerlijk fris van smaak.

  60. Ineke 7 december 2013 16:18 uur

    Ik heb bevroren cranberries gekregen. Moet ik ze eerst laten ontdooien voordat ik ze kook

  61. Ron Dienaar 8 december 2013 15:57 uur

    Goed recept. Smaak is uitstekend!
    Ik had toevallig (nou ja, toevallig….) een vers vanille (niet gedroogd) stokje een maand geleden in de suiker gezet, en deze suiker gebruikt voor dit recept…hele pot ( 500 ml) hebben die jongens leeg gegeten! Dus ik zou zeggen, probeer het eens….

  62. Okke Amerongen 16 december 2013 22:51 uur

    Hallo Ineke, Je kunt het recept gewoon met de bevroren cranberries maken. Dan moet je ze ietsjes langer koken maar verder is het geen probleem.

  63. Okke Amerongen 16 december 2013 22:52 uur

    Hallo Ron, Bedankt voor de tip. Zelfgemaakte vanillesuiker. Goed idee en ik denk dat de combinatie met de wat zure cranberries zeker lekker is.

  64. Patricia 21 december 2013 09:55 uur

    Vanillesuiker of stokje toevoegen, snuifje piment +cardamon is mijn geheim! 🙂

  65. Okke Amerongen 21 december 2013 10:15 uur

    Hallo Patricia, Nu is het dus niet meer geheim 😉 maar bedankt voor het delen van je tips!

  66. Emma 22 december 2013 12:39 uur

    Carla. Je hebt een recept van cranberrie-compote. Ik heb de allehande niet. Zou je het recept aan mij willen mailen ?
    Groet en wacht in spanning.
    Emma.

  67. Anny 23 december 2013 11:13 uur

    In je recept zet je kooktijd 15 min. Daarna zet je in de omschrijving 10 min.

  68. ilona 23 december 2013 17:24 uur

    Hallo, ik heb nu een recept voor cranberrie-compote, waar bruine suiker in moet. Kan ik dit ook gewoon vervangen door rietsuiker? Ook in dezelfde hoeveelheid?
    Ilona

  69. henk 23 december 2013 20:31 uur

    zoals jullie de verhouding hebben omschreven voor de cranberry compot is fantasties bedankt het was lekker

  70. Ann 24 december 2013 12:20 uur

    Perfect gelukt en heerlijk van smaak.

  71. Agnes 24 december 2013 14:14 uur

    Vandaag ga ik ook voor het eerst cranberrycompote maken. Met port voor bij de hertenbiefstuk.
    Ik lees dat sommigen de compote zeven, is dit nodig?

  72. Ivar 24 december 2013 23:05 uur

    Beste Cranberrylovers,
    Los zijn die dingen niet te eten, maar met deze gouden tips vind ik ze overheerlijk. Een zalig kerstfeest vol cranberrys gewenst!

  73. Marianne 26 december 2013 12:22 uur

    Hoi Okke,
    Dank voor het recept. Ik heb halverwege de helft van het water afgegoten, omdat het te waterig werd. Daarna was het in een mum van tijd klaar. Ik heb een zakje verse cranberry’s gebruikt van de AH (waren niet nog verser verkrijgbaar helaas). Heerlijk bij onze kalkoen!

  74. Hennie 26 december 2013 14:52 uur

    Hallo Carla,
    Ik las dat jij een recept van Cranberry-compote uit de Allerhande had.
    Ik wil het gaan maken voor bij de Kalkoenrollade.
    Lijkt mij heerlijk.
    Zou je mij die ook toe willen sturen.
    Bij voorbaat hartelijk dank.
    Hennie

  75. Gerhard 26 december 2013 15:55 uur

    Ik kook de cranberry samen met evenveel mandarijn en daarna in de blender glad malen

  76. cindy samson 29 december 2013 15:40 uur

    Dank je wel voor het heerlijke recept, zowel ingewikkeld als simpel.
    Gezond en lekker…Thanxxxx

  77. Anita 1 januari 2014 17:14 uur

    Ik ben op zoek naar de verhouding van cranberries met honing. Het laatste inplaats van suiker. Ik wil graag alle geraffineerde suikers vermijden. Heeft dit iemand al geprobeerd? Dit voordat ikzelf ga lopen klungelen in de keuken. Verder vermijd ik ook sinaasappel en mandarijn.

  78. Jetty . van Gelder-Pinto 6 januari 2014 15:03 uur

    Een prima recept, maar ik voeg toe als de cranberries zijn afgekoeld een eigeel erdoor en een stijf geslagen eiwit. Het geheel wordt luchtiger en heerlijk van smaak (zachter).

  79. Gerhard 10 februari 2014 21:55 uur

    Hallo Okke
    Hier nog een recept zoals ik die maak.
    1 zakje cranberry, 2 mandarijntjes, 1/2 bakje blauwe bosbessen en twee eetlepels suiker in water 15 min koken en vervolgens in de blender pureren.
    Daarna 50 cl balsamico toevoegen en het geheel laten inkoken en op smaak brengen met suiker of zoetstof. Heerlijk in een glas yoghurt, als broodbeleg of een compoteglas met vruchtenmix

  80. Okke Amerongen 12 februari 2014 10:11 uur

    Hallo Gerhard, Deze combinatie heb ik nog niet eerder gezien. Lijkt me zeker interessant om een keer te proberen. Dank je wel voor de tip.

  81. Henriette 16 februari 2014 13:31 uur

    Weet je wat ook lekker isOkke cranberries koken suiker en een
    Scheutje glu’hwein, nog over van Sinterklaas. Heeft precies de goede
    Kruiden, die bij cranberries plassen. Veel plezier! Henriette.

  82. Gerhard 18 april 2014 20:28 uur

    Hoi Okko hier nog een recept.
    100 gram cranberry, 100 gram bosbes, 100 gram frambozen een halve granaatappel alleen de pitjes en een 1/4 papaya. Dit geheel met weinig water inkoken en op smaak brengen met suiker of zoetstof [niet ieder mag suiker gebruiken] Vervolgens met de blender tot een glad geheel maken [Waarschuwing: pas op voor je vingers want die eet je er bijna bij op]

  83. Yvon 14 november 2014 11:57 uur

    Heb cranberry compote gemaakt, om blaasontstekingen tegen te gaan.
    (tip van de apotheek) Wat heb ik een mazzel dat dit recept heerlijk is en het werkt ook nog. Dank je wel…..

  84. Willemijn 18 november 2014 21:31 uur

    Ik doe veel minder suiker in de compote, ik hou wel van een friszure smaak. Je kunt i.p.v. suiker ook honing toevoegen, erg lekker!

  85. Cor 29 november 2014 19:01 uur

    Net gemaakt, tis nog warm.( nooit eerder iets dergelijks gemaakt )
    500 gr cranberry met 280 gr suiker.0,37 l water.

    Tis goed gelukt.
    Dank voor de les Okke.

  86. ellie vlot 4 december 2014 14:42 uur

    smaakt heerlijk ga ik meer doen

  87. mieke van venne remunj 7 december 2014 15:11 uur

    heb gistermiddag weer een paar potjes cranberry jam gemaakt. met geleisuiker ,dat lukt uitstekend!
    dus voor de kerst dat alvast klaar,Ik heb de jam in potjes gedaan en nu in de koelkast gezet, heb geproefd en het smaakt prima!!

  88. Yenn 13 december 2014 18:19 uur

    CranberryTIPS. Combineer de gekookte cranberries (zakje van 340 gram)eens met een paar appels. De pectine in de appels zorgt al voor een zekere binding. Ik gebruik 1 eetlepel stevia om te zoeten. Als het daarna niet zoet genoeg is een halve banaan toevoegen. Overigens zit in fruit ook suiker (fructose) dus niet overdrijven met de banaan en ander fruit. Stukje verse g ember meekoken is ook erg lekker. Heb je een potje jam staan dat je niet gebruikt.. doe het bij de nog warme cranberries (niet meekoken). Hoef je minder suiker te gebruiken en je potje jam is ook opgeruimd en geeft binding aan de cranberries. Je kunt de massa ook goed gebruiken om er lekkere bessenflappen mee te maken (ipv appelflappen; bladerdeegpakjes kopen in de supermarkt), halve perzikken vullen met cranberries staat leuk bij een roastbeef of op een buffet. En ja.. ze helpen mee een blaasontsteking te voorkomen of genezen. SUPERbes. Eet smakelijk.

  89. Hendrika 18 december 2014 23:29 uur

    Heb cranberry compote gemaakt volgens het bovenstaande recept is heel goed goed gelukt en heel makkelijk !
    Echt leuk !

  90. Atty 20 december 2014 23:17 uur

    Het is heel fijn een goede site te hebben voor leuke recepten .ik kijk regelmatig bedankt !