Meteen naar de inhoud

Pancakes met cranberry en sinaasappel-honingsaus

Doe de karnemelk in een kom en klop er het ei, de suiker, vanillesuiker en het bakpoeder door. Zeef nu de bloem erdoor en klop goed totdat alle klontjes eruit zijn. Je krijgt een stevig beslag (bijna deeg). Roer de cranberries erdoor.

Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers het sap. Doe de schil met de honing (twee bolle eetlepels) en het sinaasappelsap in een steelpan. Het moet ongeveer 5 minuten inkoken tot een saus maar dus geen karamel. De saus wordt veel steviger als je het van het vuur haalt. Als het in de pan al stevig is heb je het te ver ingekookt en moet je het met wat extra sinaasappelsap weer dunner maken.

Verwarm een koekenpan op matig vuur. Schep verdeeld over de pan 3 juslepels in de pan. Let erop dat de pancakes niet tegen elkaar aankomen. Bak ze totdat er belletjes aan de bovenkant verschijnen en schep ze met en spatel om. Houd de pancakes warm in een oven of op een pan kokend water met een bord erop. Als alle pancakes gebakken zijn giet dan de ingekookte saus erover. Eet smakelijk!

1 reactie op “Pancakes met cranberry en sinaasappel-honingsaus”

  1. Gisteren hebben we omdat we vegetarisch zijn en geen rookworst bij de zuurkool eten, een heerlijke zuurkool met cranberries gemaakt. Heel simpel: Je maakt een gewone stamppot met aardappelen en kruidenzuurkool.
    Je bakt een ui die later door de stampot gaat. De cranberries ( 2 personen een half zakje uit de supermarkt) zet je intussen op met een beetje water, een scheutje roosvicee en laat het dik inkoken. De berries barsten worden zachter. Nog een sinasappel persen en even mee laten inkoken, met gewassen rozijnen. Dit door de zuurkool roeren. Klaar Eet smakelijk!

Reacties zijn gesloten.