Meteen naar de inhoud

Cranberry Yoghurtijs

  1. Maak de ijsjesvormen schoon en droog ze vervolgens goed af.
  2. Doe de yoghurt samen met de cranberryjam, –compote of –saus in een kom en roer goed door. Als je cranberrycompote of –saus gebruikt, wil je misschien wat suiker toevoegen aan de yoghurt. Voeg in dat geval naar smaak kristal- of rietsuiker aan de yoghurt toe. Roer nogmaals goed door.
  3. Per ijsjesvorm kun je bepalen hoe het ijsje eruit komt te zien. Je kunt bijvoorbeeld laagjes maken waarbij je het yoghurtmengsel afwisselt met een laagje cranberry. Doe waar je zin in hebt.
  4. Zet de vormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.

Genieten maar!

Tip
Je kunt natuurlijk ook een grote bak maken en het yoghurtijs in bolletjes serveren. De bereidingswijze is dan precies hetzelfde. Het ijs bevriest het snelst en het beste in een platte bak. Om ijskristallen te voorkomen, kun je het yoghurtijs – als het helemaal bevroren is – pureren tot een glad geheel. Gebruik hiervoor een staafmixer of een keukenmachine. Heb je die niet in huis, roer het ijs – wanneer het in de vriezer staat – dan om het half uur even door. Op die manier breek je ook de ijskristallen.

Dit recept is gemaakt door Janine Bruinooge.
Janine is een enorme lekkerbek en gek op streek- en seizoensproducten. Op haar eet- en kookwebsite JAMMIE deelt ze haar kennis, ervaringen en enthousiasme. Schuif aan en word ook een lekkerbek!

2 reacties op “Cranberry Yoghurtijs”

  1. meer dan een maand geleden heb ik een doosje cranberries gekocht en ze niet klaargemaakt doordat ik ziek ben geworden. Dat ga ik nu doen en daarom zoek ik een recept. Mijn moeder kocht in de vijftiger jaren elk jaar een kist cranberries, die ze in “watergruel” deed. Dat was echt lekker! maar ik weet niet hoe je dat maakt.. Wij aten elke vrijdag watergruel als toetje.

  2. Pingback: 15 keer heerlijk fruit met weinig calorieën! - Gezonder dan gisteren

Reacties zijn gesloten.