Cranberrysnoepjes van Kronis uit Letland

5 maart 2012

Cranberrysnoepjes van Kronis uit Letland Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Uit Letland kocht ik eerder al gekonfijte hele cranberries. Een product dat ik nog kende. Ook dit product kocht ik op de Grüne Woche in Berlijn. Dit is nog veel aparter. In een mooi doosje zitten hele sappige cranberries die in een krokant suikerlaagje zitten met aan de buitenkant poedersuiker. Aan sommige besjes zit zelfs nog een steeltje en dat ziet er helemaal prachtig uit! Als je in zo’n snoepje bijt loopt het cranberrysap eruit.

Het geeft een geweldig mooi effect. Je proeft eerst zoete suiker en dan bijt je het suikerlaagje kapot en proef je de wrange cranberrysmaak met een vleug vanille. Het schijnt typisch voor Letland te zijn waar de cranberry wild groeit. Volgens de verpakking is dit product ook nog eens rijk aan vitamine C. Gezond snoep dus 😉

De Letten gaan met deze natuurlijke rijkdom wel wat creatiever om dan wij in Nederland. Op onze Waddeneilanden groeien ook cranberries maar wij maken eigenlijk alleen jam, compote, sap en wijn. Van de Letten kunnen wij nog wel wat leren dus.

De producent Kronis lijkt mij een grote levensmiddelenproducent die allerhande conserven maakt. Op de site zie ik behalve deze cranberrysnoepjes ook nog soepen, sauzen, sappen en allerlei ingelegde producten zoals augurken en bieten. Misschien is Kronis wel de Letse Unilever?

Neem eens een kijkje op de site van Kronis (wel alles in het Lets).

Reacties

 1. Mieke Druif 5 maart 2012 18:44 uur

  Hoi Okke,
  Bij wadden delicatessen kennen ze ook heerlijke snoepjes van cranberry. En volgens mij ook gedroogde voor bijv in salades.

  Groet
  Mieke

 2. Okke Amerongen 6 maart 2012 17:43 uur

  Hallo Mieke, Ik heb even naar de cranberryproducten van Wadden delicatessen gekeken maar kan alleen maar gedroogde cranberries vinden. Die zijn natuurlijk ook lekker, bijvoorbeeld door een salade. Snoepjes kan ik niet vinden maar misschien staan ze wel niet op de site?

Over deze site

Cranberries.nl is een site van Cranberry Winkel de specialist in Terschellinger Cranberryproducten.