Meteen naar de inhoud

Gelatine laten weken. Witte chocolade in een kom doen en Au bain Marie laten smelten. De kom in lauw water laten afkoelen. Eiwit stijf kloppen. Eigeel met suiker en sinaasappellikeur romig kloppen. Gelatine uitpersen en in 1 el heet water oplossen. Snel door de crème roeren. Vervolgens de chocolade erdoor roeren. Het eiwit en de room erdoor spatelen.

Pure chocolade in een kom doen en Au bain Marie laten smelten. De kom in lauw water laten afkoelen. Eiwit stijf kloppen. Eigeel met suiker en vanillesuiker romig roeren. Roer de chocolade er het eerste door, vervolgens het eiwit en de slagroom erdoor spatelen.

Witte en donkere crème afwisselend laagje voor laagje in glazen gieten. 1-2 uur in de koelkast zetten.

Maak nu volgens dit recept Cranberrysaus en laat het goed afkoelen. Je hebt nu eigenlijk een beetje te veel cranberrysaus maar deze saus is bijna overal lekker bij dus doe er je voordeel mee! Doe nu de saus op de mousse en garneer met een blaadje mint of citroenmelisse. Eet smakelijk.

Bron: Cranberry USA

2 reacties op “Zwart- witte chocomousse met cranberrysaus”

  1. Hallo Frida, De cranberrysaus moet je eigenlijk wel met verse cranberries maken. Ze zijn nu bij alle supermarkten en groenteboeren te koop. Dat moet zeker lukken. Bedankt voor het compliment trouwens!

Reacties zijn gesloten.