Meteen naar de inhoud

Maak de paddenstoelen (op de foto staan Koningsoesterzwammen, die blijven lekker stevig) schoon en snijd ze in grove stukken. Was en droog de rucola in een slacentrifuge. Breek de rucola in eetbare formaat en doe ze in een flinke kom. Voeg hier de blaadjes basilicum aan toe. Verwarm de koekenpan op hoog vuur. Voeg olijfolie toe en bak de paddenstoelen en de spekjes in ongeveer 5 minuten bruin. Breng op smaak met zout (indien nodig) en bestrooi flink met versgemalen peper.

Klop in een kommetje een vinaigrette van 6 eetlepels olie, de mosterd, wijnazijn, honing en breng op smaak met peper en zout. Meng dit goed door de rucola en basilicum. Snijd de gedroogde cranberries grof. Leg de gebakken paddenstoelen en spekjes mooi op het bord. Leg daar de rucola met basilicumsalade op. Bestrooi de borden met cranberries. Eet smakelijk!

2 reacties op “Rucolasalade met gebakken paddenstoel en cranberries”

  1. Hoi Okke,
    Ik had cranberries gekocht met het idee : zal wel heel gezond zijn. Nu wilde ik voor vanavond een pasta maken en vroeg me af of ik de cranberries daarbij zou kunnen gebruiken. Ik kwam als eerste op jouw site en dacht meteen: kwaliteit!
    Ik reageer omdat ik jouw stukje over het Kochhaus zó leuk vind. En uit jouw recept begrijp ik dat je die vruchten zo kunt eten. Oei, is dat niet zuur?

  2. Hallo Berti, Bedankt voor het compliment over de kwaliteit. Leuk om te horen! De cranberries in dit recept zijn gedroogd. Voor de smaak en het conserveren worden deze cranberries ook gezoet. Je krijgt dan een soort rozijn, maar dan van cranberry die toch ook wat zoet smaakt. Als je verse cranberries neemt dan zijn die erg zuur om zo te eten. Probeer er maar een uit maar ik kan je wel zeggen dat ik ze echt te zuur vind om zo op te eten. Jouw idee om pasta met cranberries te maken heb ik nog niet eerder uitgeprobeerd. Cranberries worden vaak gebruikt als begeleider van stevige smaken zoals wild, lam maar ook bij pittige kaas. De combinatie met kaas en pasta zou je kunnen proberen maar ervaring heb ik daar niet mee. Als je cranberrysaus maakt kun je de cranberries als begeleider gebruiken voor diverse gerechten. Dat is eigenlijk altijd goed en lekker!

Reacties zijn gesloten.