Meteen naar de inhoud

In leuke pakjes van 250 gram verkoopt Albert Heijn gedroogde cranberries. Opvallend is vooral de ingrediëntenlijst: 60% cranberries?! Wat er verder in zit? Nou, 39% appelsapconcentraat en zonnebloemolie. Cranberries zijn van zichzelf erg zuur van smaak en een beetje wrang. Het toevoegen van een zoetmiddel bij gedroogde cranberries is zowel qua smaak als voor het conserveren wel logisch. Toch lijkt dit wat veel.

De smaak? Prima, maar ze zijn vrij vochtig en een beetje glibberig. Ik heb ze ook wel eens lekkerder en frisser gegeten. Albert Heijn geeft verder als serveersuggestie aan dat de gedroogde cranberries lekker zijn in of bij salades, desserts, gebak, ijs of als snack. Dat klopt in ieder geval wél. Verder is het een ‘Bewuste keuze’: rijk aan vezels en ideaal als vetarm tussendoortje. De zakjes kosten €2,49.

4 reacties op “Gedroogde cranberries van Albert Heijn”

  1. Hallo Chantal, Ik vond ze bij de noten of bij de bakproducten. Ik weet het eerlijk gezegd niet meer precies want het is alweer een tijd geleden. Op ah.nl zie ik dat ze ook via Albert nog gewoon te bestellen zijn. Als alternatief verkopen ze ook vaak gedroogde cranberries bij Turkse en Marokkaanse winkels en bij de notenkraam op de markt. Ik hoop dat het lukt om ze te vinden. Veel succes!

  2. Sinds kort hebben ze ook Pure Smaak gedroogde cranberry´s; ik ben er in getrapt. Gezoet met ananassap en -siroop. Ingr. 34% cranberry!!! Bij wist u dat staat dat ze gezoet zijn met ananassap, zonder toegevoegde suikers….rara…ananassiroop is toch ook gezoet met suiker?? en maar 34% inhoud??

  3. Wij kochten recent, bij een stand met gezonde voeding bij AH een zakje gedroogde cranberries. Thuis zagen we, dat er maar 30% cranberry inzit en 68% ananassiroop: lees pure suikers. Dat heeft dus helemaal niets met gezonde voeding te maken. Integendeel.
    Uitleg gevraagd aan AH. Antwoord was dat niet al het goede van de cranberry door dit proces (drogen en toevoegen siroop) verdwijnt. Nee, maar het goede wordt wel helemaal teniet gedaan. Dom van ons wellicht, maar een hele slechte beurt van AH.

Reacties zijn gesloten.