Meteen naar de inhoud

Warm de oven voor op 180 graden. Smeer een cakeblik goed in met boter of een beetje olie. Rooster de hazelnoten in een pan. Laat even afkoelen en hak ze grof. Pletten onder een zware houten snijplank gaat ook goed.

Klop in een kom ei, sinaasappelsap en vanille-extract of vanillesuiker in een kom. Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, snufje zout en de sinaasappelschil. Doe de blokjes boter in de kom en snijd met twee messen langs elkaar zodat in de kom met meel een kruimige massa ontstaat. Roer nu het ei sinaasappelsap mengsel erdoor. Voeg grof gehakte cranberries en hazelnoten toe. Meng het tot er smeuïg beslag ontstaat.

Giet het mengsel in het ingevette cakeblik en bak het 50-60 minuten tot de cake goed is. Je kunt dit controleren met een sat├ęprikker. Als je de prikker in het midden van de cake prikt en hij er schoon uitkomt is de cake goed. Laat de cake even afkoelen en stort hem dan pas uit het blik. Serveer de cake eventueel met slagroom. Het is niet nodig maar wel lekker!

5 reacties op “Cranberry sinaasappelcake met hazelnoten”

  1. Heerlijke cake, heb de helft van de cranberry’s vervangen door gedroogde, omdat ik niet genoeg had. Was dus ook erg lekker.

Reacties zijn gesloten.