Meteen naar de inhoud

In biologische winkel Rio de Bio in Utrecht lachtte dit doosje Cashews & Cranberries me tegemoet. Het leek mij een soort reep maar thuis kwam ik erachter dat de verpakking exact beschrijft wat er in zit. Lekkere cashewnoten en gedroogde cranberries. Beter opletten dus:-) De verpakking ziet er prachtig uit met een mooie getekende beer erop. Alles is biologisch en een doosje van 60 gram kost €1,95. Voor dat bedrag eet je een heel lekker tussendoortje!

Leuke innovatieve producten zijn helaas nog redelijk zeldzaam in de biologische sector. Ik was dus erg benieuwd wie erachter zit. Op de website blijkt dit het Nederlandse bedrijf Justnuts te zijn. Het lijkt een bedrijf dat volop in opbouw is. Op de site staat een To do lijst met dingen die al gedaan zijn en ook die nog gedaan moeten worden. Leuk om zo een inkijkje te krijgen in wat er eigenlijk voor nodig is om een bedrijf met bioproducten op te zetten.

Zo blijkt het best lastig te zijn om de juiste biologische ingrediënten te vinden. Nog lastiger is het blijkbaar om biologische ingrediënten te vinden die ook nog eens Fair Trade zijn. Het is ze al wel gelukt om de plastic verpakking van composteerbaar materiaal te maken. En ze hebben ook bio en Fair Trade paranoten gevonden voor een doosje paranuts en rozijnen.

Op de site staan een paar oproepen die aangeven dat alle hulp welkom is. Ze zoeken nog een accountmanager met ervaring. Ook zoeken ze meer plaatsen waar ze de justnuts producten kunnen verkopen. Als je ze aan zo’n punt helpt krijg je zelfs een bonus: 5 doosjes met nootjes:-) Het lijkt mij een leuk bedrijf om voor te werken en om de schouders onder te zetten. Ik hoop van harte dat het een groot succes zal worden.

Meer informatie is te vinden op de site van Justnuts.

2 reacties op “Cashews & Cranberries van Justnuts”

  1. Ik heb die gekocht bij de AH to Go in Utrecht, ik was blij dat ik een gezond en lekker tussendoortje kon kopen zonder allerlei toegevoegde rommel.

  2. Ha Marloes, Leuk om te horen. Via Twitter kreeg ik ook al reactie van Justnuts dat ze inderdaad ook bij AHtoGo te koop zijn. Past daar ook perfect.

Reacties zijn gesloten.