Meteen naar de inhoud
Rabarbercompote met cranberry en framboos, HAK verwenfruit

Rabarbercompote met cranberry en framboos, HAK verwenfruitHAK Verwenfruit heeft een assortiment vruchtenmengsels dat in de kenmerkende pot van HAK zit.
Op het etiket staan mooie foto’s met veel cranberries en frambozen. De realiteit is anders. Het bestaat uit 80% rabarber, suiker, cranberrysap (8%), frambozenpuree (1%), gemodificeerd zetmeel, wortelconcentraat, appelbesconcentraat, aroma’s, citroenzuur en antioxidant.

Natuurlijk staat deze pot ook weer vol met marketinggewauwel: verwenfruit, ambachtelijk bereid etc. Opvallend is verder dat er het advies bij staat voor het soort lepels dat je moet gebruiken: Gelieve bij het uitscheppen een houten of plastic lepel te gebruiken. Weet iemand wat hier achter zit?

Genoeg over het etiket, proeven! Dat moet er gebeuren. Eens kijken of het echt verwenfruit is. Wat direct opvalt is dat de smaak niet zo fris is als zelfgemaakte rabarbermoes. Toch is dit gewoon echt niet slecht. Er zitten echte stukken rabarber in en die geven toch een bite. Veel industrieel geproduceerde moes is een egale brij en dat is hier gewoon echt niet zo. Ook de cranberry proef je er echt in terug. Wat ze er aan aroma bij gedaan hebben kan ik niet ontdekken. Conclusie: zelf maken is lekkerder (niet verrassend) maar dit is prima als bijgerecht, nagerecht of tussendoortje.

2 reacties op “Rabarbercompote met cranberry en framboos van HAK”

  1. Ik heb eens wat navraag gedaan want dit gaat mijn kennis te boven. Ik krijg te horen dat het gehalte oxaalzuur/oxalaat niet hoog genoeg is om echt schade op te lopen. Dat kan het dus denk ik niet zijn. Nu probeer ik er wat verder in te duiken.

Reacties zijn gesloten.