Meteen naar de inhoud

Posteleinsalade met paddenstoelen & cranberrydressing

Maak volgens het recept cranberrydressing.

Verwarm een grillpan of een zware gietijzeren pan en snijd de paddenstoelen in dikke stukken. Grill ze nu aan een kant zonder te roeren. Dan blijven ze mooi stevig en droog. Draai ze nu om en bestrooi ze flink met peper en zout. Grill de andere kant totdat beide kanten mooi bruin zijn.

Was de postelein goed en maak de postelein droog met een slacentrifuge. Leg de postelein op twee borden. Leg de gegrilde paddenstoelen erop. Besprenkel met de cranberrydressing. Eet smakelijk!

2 reacties op “Posteleinsalade met paddenstoelen & cranberrydressing”

  1. Goed recept! Probeer het ook eens met winterpostelein. Die is (zoals de naam al zegt) in tegenstelling tot gewone postelein in de wintermaanden verkrijgbaar bij bio-winkels en groentejuweliers (en bij de Plus, Willem&Drees-schap). Doet het beter in salades dan de gewone postelein (vind ik). Gebruik je gewone voor salade koop dan hele fijne, verse waar.

  2. Ha Jacco, Dank je! De postelein op deze foto was winterpostelein. Ik vind het allebei lekker. De zomerpostelein loopt inderdaad snel terug in kwaliteit. en moet heel snel op. Ik moet toch eens naar de Plus, hoor er regelmatig goede dingen over. Goed om te horen.

Reacties zijn gesloten.