Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten voor salade
- 250 gram paddenstoelen
- 75 gram postelein
- peper en zout
Ingrediënten voor cranberrydressing
- 30 gram cranberries
- 50 milliliter water
- ½ theelepel honing
- snufje zout
- 1 eetlepel olijfolie
Postelein is zwaar ondergewaardeerd. Het heeft een heerlijke frisse smaak en is behalve in stamppot ook heerlijk als salade. De frisse posteleinsmaak combineert heerlijk met aardse paddenstoelensmaak. Ik gebruikte voor dit recept kastanjechampignons maar het is ook met ander paddenstoelen heerlijk. Door de dieprode cranberrydressing ziet deze salade er ook nog eens prachtig uit.
- Maak volgens het recept cranberrydressing.
- Verwarm een grillpan of een zware gietijzeren pan en snijd de paddenstoelen in dikke stukken. Grill ze nu aan een kant zonder te roeren. Dan blijven ze mooi stevig en droog. Draai ze nu om en bestrooi ze flink met peper en zout. Grill de andere kant totdat beide kanten mooi bruin zijn.
- Was de postelein goed en maak de postelein droog met een slacentrifuge. Leg de postelein op twee borden. Leg de gegrilde paddenstoelen erop. Besprenkel met de cranberrydressing.
Eet smakelijk!
Goed recept! Probeer het ook eens met winterpostelein. Die is (zoals de naam al zegt) in tegenstelling tot gewone postelein in de wintermaanden verkrijgbaar bij bio-winkels en groentejuweliers (en bij de Plus, Willem&Drees-schap). Doet het beter in salades dan de gewone postelein (vind ik). Gebruik je gewone voor salade koop dan hele fijne, verse waar.
Ha Jacco, Dank je! De postelein op deze foto was winterpostelein. Ik vind het allebei lekker. De zomerpostelein loopt inderdaad snel terug in kwaliteit. en moet heel snel op. Ik moet toch eens naar de Plus, hoor er regelmatig goede dingen over. Goed om te horen.