Marsepein cranberry cake

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 90 minuten

Aantal personen: 8

Ingrediënten voor ca. 16 plakken:

  • 200 gram zachte boter of margarine
  • 100 gram zachte amandelspijs
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 theelepel geraspte bio-sinaasappelschil
  • 4 eieren (M)
  • 1 snufje zout
  • 125 gram bloem
  • 125 gram maismeel
  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
  • 200 g gedroogde, hele cranberries + 1 theelepel bloem
  • poedersuiker om te bestuiven

Ingredienten sinaasappel- rumsaus:

  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 el suiker
  • 2 el rum

Amandelspijs kan behoorlijk zoet en overdadig van smaak zijn. Dan is het lekker om er iets met wat meer pit ertegenover te zetten: de cranberry. Door deze cake in sinaasappel- rumsaus te drenken krijg je ook nog wat van het bitter van de sinaasappel erbij en het aroma van rum.

  1. Boter of margarine romig kloppen. Amandelspijs in kleine stukjes snijden en geleidelijk aan samen met de suiker, vanillesuiker, sinaasappelschil, eieren en het zout door elkaar roeren. In ca. 6-8 minuten romig kloppen. Bloem met maismeel en bakpoeder mengen en over de botermassa zeven. Snel door elkaar roeren. Tot slot de cranberries met 1 tl bloem mengen en erdoor roeren.
  2. Het deeg in een ingevette bakvorm (ca. 28-30 cm lang) doen. In de voorverwarmde oven op 175 graden (gas: stand 2-3, hetelucht: 155 graden) ca. 1½ uur bakken. De cake eventueel afdekken zodat deze niet te bruin wordt.
  3. Sinaasappelsap met suiker 3-5 minuten laten sudderen. Rum toevoegen. Deze siroop over de warme cake gieten. De cake laten afkoelen en in aluminiumfolie wikkelen. 1-2 dagen laten staan. De cake met poedersuiker bestuiven.

Eet smakelijk!

Bron: Cranberry Marketing Committee

Scroll naar boven