Cranberrycompôte met mandarijnen en kweepeer

Cranberrycompôte met mandarijnen en kweepeer Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

 • 3 mandarijntjes
 • 1 kweepeer
 • 250 gram verse cranberries
 • merg uit een halve vanillepeul
 • 100 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker

Via Claudia Reina van Smultuin ontving ik dit lekkere recept. Smultuin gaat over tuinieren en al het lekkers dat uit eigen tuin te halen is. In het decembernummer worden natuurlijk cranberries besproken. Dit recept komt uit het decembernummer van Smultuin maar van Claudia wilde het nu al wel delen. Bedankt!

Snijd een dunne reep van de schil van 1 mandarijn. Pers 3 mandarijnen uit en doe het sap in een pan. Mandarijnschil en vanillemerg toevoegen. Was de kweepeer, haal het klokhuis eruit, hak in kleine stukken. Doe direct in de pan met mandarijnsap. Voeg de gewassen cranberries toe als de kweepeer zacht is (na 20 minuten ongeveer). Laten sudderen totdat alle cranberries zijn gebarsten. Voeg dan het zoetmiddel toe. Proeven!

Ook interesse in lekkere recepten of meer informatie over tuinieren en lekkere eten uit eigen tuin? Neem dan eens een kijkje op online magazine Smultuin.

Reacties

 1. Mia 14 december 2011 14:25 uur

  Hallo Okke,heb nu in de potjes
  klaar voor de kerst !
  Wij hebben zelf cranberry s ,heerlijk vers van de pers.
  Bedankt Okkie en hele fijne feest dagen
  groetjes Mia

 2. Okke Amerongen 14 december 2011 18:47 uur

  Hallo Mia, Een voorraad is altijd goed, zeker van zoiets lekkers! Heb je zelf een paar cranberrystuikjes of ben je echt teler? Als het weer in het seizoen is stuur dan zeker een keer een paar foto’s van jullie cranberrystuiken. Ik denk dat het heel interessant is voor andere lezers van deze site. Voor jou ook hele fijne feestdagen.