Meteen naar de inhoud

Breng de cranberries met sinaasappelsap en -schil en kaneel aan de kook tot de bessen tot moes zijn gekookt Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes van ca. 2 cm. Schep de appelstukjes door de hete cranberries en laat afkoelen.

Maak het deeg in de keukenmachine, laat in de koelkast een half uur rusten. Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3. Rol het grootste stuk uit tot een ronde lap, bekleed daarmee een ingevette, licht bebloemde springvorm van 22 cm, laat het deeg over de rand hangen
Prik de bodem en de rand in met een vork, strooi de 2 el bloem en 2 el rietsuike erop en meng met je vingers tot een egaal laagje.

Schep de appelcranberryvulling erop, druk wat aan. Rol het andere stuk deeg uit tot een ronde lap, leg die op de vulling. Roer de eidooier los met het water, bestrijk de rand van de deegdeksel hiermee. Vouw de deegrand erover, druk lichtjes aan. Bestrijk het deegdeksel met eidooier.

Maak een opening in het midden van het deegdeksel om de hete stoom eruit te laten tijdens het bakken. Versier desgewenst de bovenkant met figuurtjes gemaakt van deegrestjes. Bestrooi de bovenkant met fijne tafelsuiker. Bak de pie bij 200 graden (geen hetelucht) in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar en krokant. Laat afkoelen in de vorm.

Meer weten over Raya? Volg Raya Lichansky op Twitter.