Meteen naar de inhoud

In een prachtige chocoladewinkel in Berlijn vond ik deze mooi verpakte reep van Green Dream: DARK CHOCOLATE & Cranberry. Op de verpakking schrijven ze Chocolate from Heaven. Het is een biologische chocolade met 72% cacao en ook nog eens Fair Trade gecertificeerd. Op de verpakking lachen de cranberries je tegemoet. Daar hoef ik dus niet lang over na te denken. Zo’n reep moet je kopen als was het maar vanwege het goede doel: Fair Trade!

Thuis gekomen meteen de verpakking geopend en een paar blokjes afgebroken. De smaak? Eigenlijk gewoon een teleurstelling. Deze chocolade smaakt droog in de mond. Dat risico is er altijd bij een pure chocolade met ruim 70% cacao. Het afgelopen jaar heb ik Pimm en Marcel van der Donk geholpen met hun chocoladewinkel. Daar heb ik geleerd dat pure chocolade echt VEEL en VEEL lekkerder kan smaken dan deze droge chocolade.

Ik ben een groot fan van biologisch en Fair Trade maar in eerste instantie moet chocolade vooral lekker zijn. De chocolade van bijvoorbeeld Blanxart is ook Fair Trade maar echt veel lekkerder. Wil je meer weten over deze chocolade en de producent van Green Dream?
Kijk eens op de site van Klingele Chocolade.