Appel cranberry kweepeercrumble

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 55 minuten

Aantal personen: 6

Ingrediƫnten:

  • 2 appels (gehakt)
  • 250 gram cranberries
  • 1 kweepeer (eventueel te vervangen door 2 appels)
  • 4 eetlepels honing
  • 115 gram boter
  • 150 gram basterd suiker
  • 40 gram bloem
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 50 gram pecannoten (gehakt)

Een crumble is een taart die bestaat uit een laag fruit met er bovenop een kruimelige laag. De kweepeer appel cranberrycrumble heeft een lekker fruitmengsel van aromatische kweepeer, zoete appel en fris zure cranberries. Er bovenop een krokante laag van havermoutvlokken met boter en suiker. Een crumble is snel en makkelijk te maken en is altijd een feest om te eten!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kweepeer in kleine stukjes en stoof ze tot ze beetgaar zijn in een klein pannetje met de lepels honing. Haal de pan van het vuur. Meng de cranberries en stukjes appel erdoor. Als je geen kweepeer toevoegt, hoef je niet te stoven. Meng dan de appels, cranberries en honing door elkaar in een kom.
  2. Meng in een andere kom de havermoutvlokken, bloem en basterdsuiker en roer het goed. Smelt de boter en meng het in een kom. Roer het direct goed door elkaar zodat er kruimelige stukjes ontstaan.
  3. Vet een ovenschaal goed in met boter. Doe het fruitmengsel in de ovenschaal. Dek het af met het havermoutvlokkenmengsel en leg daar bovenop de pecannoten. Nu 55 minuten in de oven en eet smakelijk!

Tip: Kweeperen zijn vaak moeilijk te krijgen. Geen probleem: vervang kweepeer gewoon door 2 appels en deze crumble is nog steeds heerlijk!

1 gedachte over “Appel cranberry kweepeercrumble”

  1. Vervang de suiker door Plant & Warmth strooisuiker met stevioside, dan is het compleet zonder suiker 0 caloriƫn en toch lekker zoet, want dit is een heerlijk recept, zelfs de boter kan vervangen worden door cocosolie(vaste vorm)
    gr. Anke

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven