Meteen naar de inhoud

Bij sommige producten is het verhaal erachter interessanter dan het product zelf. De gedroogde cranberries van Infinity Foods zijn lekker en van prima kwaliteit. Interessanter is dat Infinity Foods een coöperatie is die in 1971 gestart is door een groep enthousiaste vegetariërs. Alles wat ze verkopen is biologisch en fair trade. Ze hebben een winkel in Brighton waar ze allerlei regionaal geproduceerde lekkernijen verkopen. In Brighton is ook een café waar je vegetarisch kunt eten.

Naast de winkel is er ook het merk Infinity Foods dat via een eigen groothandel verkocht worden. De groothandel levert producten onder eigen merk (zoals de gedroogde cranberries) maar ook producten van andere leveranciers. Winkels kunnen er ook voor een eigen huismerk producten laten maken in de eigen verpakkingen met het eigen merk op de verpakking. Bijvoorbeeld voor het biologische huismerk van een supermarkt.

Het is heel leuk om te zien dat alle producten onder eigen merk heel mooi zijn vormgegeven. Ook de websites zien er goed en verzorgd uit. Dat is in biologische kringen wel eens anders. Het Eco of Bio logo lijkt dan vaak al genoeg voor de producent. Ze maken zich er vaak te makkelijk vanaf. Bij Infinity Foods hebben ze het hart op de goede plek zitten maar vergeten ze merk en marketing zeker niet. Klasse!

Meer weten over Infinity Foods?
De winkel van Infinity Foods in Brighton.
De groothandel van Infinity foods.
Het café van Infinity Foods in Brighton.