Voorbereidingstijd: 1 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 8
Ingrediënten:
- 75ml Grand Marnier
- 250ml Ocean Spray Cranberry Classic
- 250ml prosecco
Van Robert Jan Verkade kreeg ik dit lekkere recept. Het wordt weer lente en dus tijd om ijs te maken. Deze keer moest ik het experiment aangaan met alcohol en de ijspan. Zou het lukken om dit mengsel te laten bevriezen? Het antwoord is ja! En het was heerlijk. Beslist niet zoet, eerder een beetje wrang maar omdat ik er een chocolade fondant bij had gemaakt was het een heerlijk dessert. De combinatie van de volle chocoladesmaak met het lichte ijs (en prachtig van kleur) was prima.
De bereiding is simpel. Het zou zelfs in een tweet passen… “Meng de ingredienten en doe het in de ijspan of ijsmachine. Even wachten en klaar. “ Let op dat het bevriezen wel wat langer duurt dan met een normale sorbet en het is natuurlijk geen kinderijs.
Hier vind je een goed recept voor chocoladefondant.
Robert Jan Verkade werkt bij Webbureau Eend in Utrecht. Bedankt voor het lekkere recept!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat zeker even een reactie achter of het lekker was.