Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
- 4 rijpe bananen
- 75 gram gesmolten boter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 geklopt ei
- zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel whisky
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- snufje gemalen kruidnagel
- 175 gram bloem
- 100 gram verse cranberries
Een brood bakken heeft iets magisch. Vooral de geur is geweldig. Ik heb ergens een keer gelezen dat de geur van gebakken brood de lekkerste geur ter wereld is. Dat geloof ik best. Dit brood ruikt tijdens het bakken ook heerlijk. Het smaakt lekker zoet en kruidig. Je maakt hiermee van elk ontbijt of lunch een feest!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote kom en prak hier de rijpe bananen in fijn. Meng de gesmolten boter er doorheen.
- Voeg nu suiker, ei, vanillesuiker, whisky en de kruiden toe. Meng het geheel met de bakpoeder en het zout. Zeef de bloem erover en meng het opnieuw. Roer nu de cranberries erdoor.
- Beboter een bakblik en giet het mengsel erin. Bak het brood nu 1 uur in de oven. Haal het uit de oven en laat het op een rooster afkoelen. Snijd er na het afkoelen plakken van en eet smakelijk!
Dit recept heb ik gevonden op de site van Joy the Baker.
Heerlijk recept.
I.p.v. whisky heb ik rum gebruikt en 150 gram cranberries.
Hallo Fredriksen, Mooi om te horen. Met whisky is ook helemaal niets mis!
Gisteravond dit brood gebakken, in een woord heerlijk!! Ik zocht een recept om mijn cranberries te gebruiken (uit de diepvries) vond ze namelijk onwijs zuur zo met yoghurt.
Verwerkt in dit recept is het niet te versmaden, bedankt!!
Ga dit brood zeker maken met mijn gedroogde cranberries. Lekker als snack maar dit brood wil ik mezelf niet onthouden, het klinkt te lekker.