Muffins met cranberries en rozijnen

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • half zakje bakpoeder (7,5 gram)
  • 100 gram basterdsuiker (wit of lichtbruin)
  • theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 grote sinaasappel (gewassen)
  • ongeveer 100 ml. melk
  • 75 gram roomboter (gesmolten en licht afgekoeld)
  • 1 ei
  • 75 gram gedroogde cranberries (afgespoeld)
  • 100 gram rozijnen (wit, bruin of half-om-half, afgespoeld)

Marrije bood dit recept met mooie foto aan voor deze site als Kerstmuffins. Maar ze zijn ook in andere jaargetijden heerlijk. Het recept is genoeg voor 12 muffins. Haar tip: Ze worden extra feestelijk als je er gezellige papieren bakjes voor koopt. Een goede tip want het oog wil ook wat. Bedankt voor de hulp en dit lekkere recept!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats feestelijke papieren bakjes in een muffinvorm met 12 bakjes.
  2. Weeg het meel, het bakpoeder en de suiker en doe het bij elkaar in een grote kom. Doe hier ook de kaneel en de nootmuskaat bij. Zesteer (raspen van sinaasappelschil) de sinaasappel boven de kom.
  3. Pers de sinaasappel uit. Doe het sap in een maatbeker, en vul het aan met de melk tot 200 ml. Voeg de gesmolten, afgekoelde boter en het ei hierbij, en klop het geheel lichtjes.
  4. Voeg nu dit natte mengsel bij het droge mengsel in de grote kom, en roer tot het net een geheel is. Om lekkere luchtige muffins te krijgen moet je het beslag niet al te veel roeren, het moet juist een beetje klonterig zijn allemaal.
  5. Voeg nu de cranberries en de rozijnen toe, en roer door het beslag. Verdeel het beslag over de bakjes. Ongeveer 20-25 minuten in de oven, en smullen maar!
Scroll naar boven