Cranberry- sinaasappeljam met kweepeer

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 45 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 zakken verse cranberries (680 g in totaal)
  • 200 gram gedroogde cranberries
  • 300 gram suiker
  • 1 kweepeer, geschild, klokhuis verwijderd, in kleine blokjes
  • sap en rasp van een (biologische) sinaasappel
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • een snufje gemalen kardemom
  • een snufje gemalen kruidnagel
  • 3 deciliter water
  1. Maak eerst de jampotjes goed schoon door ze met soda te wassen of even uit te koken.
  2. Doe alle ingrediƫnten in een grote pan en breng aan de kook. Laat pruttelen totdat de jam indikt. Omdat zowel cranberries als kweepeer veel pectine bevatten is niet veel suiker nodig om de jam te laten geleren, maar voeg eventueel meer suiker toe als je van zoet houdt.
  3. Vul de potjes met de jam, draai de deksels stevig dicht en zet de potjes op de kop (hierdoor wordt de lucht in de potjes ook gesteriliseerd). Draai de potjes na 10 min weer om.
Scroll naar boven