Meteen naar de inhoud

In de Duitse supermarktketen ReWe vind je een flinke collectie producten van het biologische merk Whole Earth. Denk hierbij aan pindakaas, allerlei soorten muesli, chocoladepasta, diverse gezonde snacks en repen. De cranberryreep waar ik natuurlijk in geïnteresseerd ben heet Yummy Fruit Cranberry. De reep ziet er lekker uit en op de verpakking staat Haltbar bis zur nächsten Hungerattacke.

Het is een hele kleine reep van 40 gram en hij kost €0,99. Voor zo’n kleine reep aardig aan de prijs. Op de verpakking blijkt het grootste deel van de reep uit rozijnen? bestaat, 25% cranberries met appeldiksap, bijenhoning, hazelnoten, abrikozenpitten, zure kersen, amandelen, zure kersenconcentraat, zonnebloemolie en aardappelzetmeel. Het is met 379 kaloriën op 100 gram, ruim 150 calorieën voor deze reep, echt een energiebommetje. Lekker dus als je gaat klussen of een flink stuk gaat wandelen of fietsen.

De smaak is goed, lekker stevig, wel met een flinke rozijnensmaak en ook de zure kersen proef je goed. De noten zorgen ervoor dat het niet alleen maar een soort vruchtenpuree is. Eigenlijk is er niets mis met deze reep maar toch. De reep zelf ziet eruit als een onsmakelijk gekleurde bruine onbestemde massa met een paar lichte stukjes erin. Het is zoals de Duitsers zeggen: Auch die augen essen mit.

Op de Engelse site van Whole Earth lees ik dat Whole Earth al 40 jaar bestaat en begonnen is als een klein bedrijf. Volgens de site zijn ze een klein bedrijf gebleven met passie voor voor gezond eten. Verder allerlei wollige teksten van het kaliber: Gezond eten moet geen straf zijn en Snacks zouden niet je vijand moeten zijn.

Met een beetje zoekwerk ontdek ik dat het merk Whole Earth onderdeel is van het Nederlandse beursgenoteerde Wessanen. In 2010 was de omzet van Wessanen 712 miljoen euro en werkten er 2.200 medewerkers. Misschien is Whole Earth een klein onderdeel binnen Wessanen maar een leuk klein bio bedrijfje is het zeker niet.

Dat maakt me allemaal niets uit maar de inhoud van een lekkere reep moet er ook gewoon lekker uit zien. Voor de rest is deze reep een lekker tussendoortje.