Meteen naar de inhoud

Puur cranberrysap van Terschelling! Van het pure sap gaat u misschien een beetje zuur kijken, maar aangelengd met water is het zeer goed in te nemen. Wilt u het volle effect van dit over gezonde sap dan is puur drinken uiteraard ook een optie! Vast staat wel dat dit sap – vol van proantioxydanten, vitamine C, en vitamine B6 – kan bijdragen aan uw gevoel voor welzijn en energie.

Je drinkt dit zure sap dus overwegend vanwege haar werking op de gezondheid. Al valt over smaak natuurlijk te twisten, het kan koud ook erg verfrissend zijn op een warme zomerdag. Het sap is verkrijgbaar in 0,75 – en 1 liter flessen. Zowel verkrijgbaar in ongezoete en appel gezoete variant (licht gezoet).

9 reacties op “Cranberrysap van Terschelling”

 1. Als je de cranberriesap aanlengt met water is deze goed te drinken. Behalve heel gezond ook een medicijn wat gebruikt wordt als men last heeft van een blaasontsteking of deze wil voorkomen. Zodra je er suiker bij toevoegd werkt dit niet meer. Suiker werkt de bacterie die blaasontsteking veroorzaakt in de hand.

 2. Hallo Angélique, Ik wist niet dat suiker de bacterie juist versterkt. Aanlengen met water kan zeker want er zit smaak genoeg aan dit sap.

 3. Hoi Okke, allerlei vormen van suiker en zoetigheden zijn of vinden de meeste mensen lekker. Ook ik ben er een liefhebber van! 🙂
  Helaas wakkert suiker allerlei bacteriën en schimmels (ook de goede) aan die in onze darmflora bevinden waardoor het evenwicht in onze darmflora wordt verstoord. Vandaar dat cranberriesap niet gezoet gedronken mag worden, maar wel verdunt met water als je een blaasontsteking hebt.

 4. Dag Angélique,
  Kunnen cranberries of cranberriesap gezoet worden met stevia om de goede werking te behouden ?

 5. Hallo An, Cranberries kun je zoeten met een zoetstof naar keuze. Ze blijven dan gewoon de gezonde werking houden.

 6. Hallo,
  Ik heb juist gehoort dat de bacterien andere zoetstoffen ook erg lekker vinden, en daardooor de werking ook minder wordt, dus wat kun je het beste met het sap mengen om het minder wrang te krijgen??? Verse sinaasappelsap?

 7. hallo iedereen,

  Heb zelf enkele plantjes met cranberry’s in de tuin staan, heerlijk gewoon met wat water of met wat Cointreau in citroensap als cocktail.

  Zou nu zelf graag sap maken van deze bessen en dit dan bewaren om er in de zomer cocktails mee te maken. Iemand enig idee hoe dit moet?

  Alvast bedankt voor de reacties.

  mvg
  Jelle

Reacties zijn gesloten.