Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 30 gram cranberries
- 50 milliliter water
- ½ theelepel honing
- snufje zout
- 1 eetlepel olijfolie
Via Tertia van Vegatopia ontving ik de tip dat ze een heerlijke dressing gemaakt had voor Fattoush. Fattoush is salade van oud pitabrood en groenten die op smaak gebracht wordt met Sumac, gemalen poeder van een zure bes. Haar variant is gemaakt met een andere fris zure bes: de cranberry. Met een heerlijk resultaat. Bedankt voor de tip!
- Kook de cranberries op laag vuur met het water tot de besjes barsten en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Giet de besjes af door een fijne stalen zeef en vang het vocht op in een kom. Druk de besjes met de bolle kant van een pollepel door de zeef.
- Roer nu in de kom het vocht met de cranberrypulp, honing, olijfolie en een snufje zout tot een stevig dressing. Versier nu een salade naar keuze met deze lekkere dressing.
Eet smakelijk!
Dit recept verscheen oorspronkelijk op Vegatopia.
Pingback: Posteleinsalade met paddenstoelen & cranberrydressing - Cranberries.nl
Super! en supermakkelijk ook. Als je mooi flesje koopt dan is het als je wat meer maakt ook een heel leuk cadeautje.
Hallo Sia, Een leuk idee om dit deze dressing cadeau te geven. Bedankt voor de tip. Dat komt goed uit voor de feestdagen.
Ik ga het ook echt doen 😉 hele leuke kleine flesjes gekocht bij Dille en Kamille en een rood glazen kerststerretje.
hallo,
Wie weet antwoord op mijn vraag
als ik de dressing in goed schoon gemaakte flesjes doe en goed afsluit,
hoe lang zou ik dit dan kunnen bewaren?
Hallo Elly, Ik denk dat dit niet lang te bewaren is. Hooguit een week of twee in de koelkast. Dit komt vooral omdat de dressing niet heet in de fles gaat en bacteriën meer kans hebben om bederf te veroorzaken.
Hallo Okke,
Jammer daar was ik ook al bang voor, ik heb jam van de bessen gemaakt
dit is kokend de potjes in gegaan,mmm ik kan nu een jaar vooruit met de jam.