Meteen naar de inhoud

Op Plantarium 2010 in Boskoop zag ik ineens een stand die bomvol met cranberryproducten stond. In de stand stonden bovendien ook diverse cranberryplantjes. Het bleek de firma Steiner uit Oostenrijk te zijn. Een hele aardige man (Herr Steiner?) vertelde mij in charmant Duits over zijn bedrijf in Oostenrijk. De kwekerij Steiner heeft de cranberry als specialisatie en heeft zelfs een eigen cranberryras: Red Star®.

Behalve het kweken van cranberries heeft Steiner ook een hele reeks van cranberryproducten. Ik heb in ieder geval de gedroogde cranberries gekocht. Ze zitten in een klein zakje met daarin 150 gram cranberries. De ingrediënten zijn cranberries, rietsuiker en zonnebloemolie.

De cranberries smaken heerlijk en zo’n zakje heb je zo leeg gegeten. De cranberries zijn bovendien van goede kwaliteit. Het zijn flinke bessen die nog lekker sappig zijn. Niet dat gruis wat je soms als gedroogde cranberries koopt. De bessen zien er verder mooi donkerpaars uit. Gedroogde cranberries kun je gebruiken voor koken en bakken. Vervang bijvoorbeeld eens rozijnen of krenten in een recept door cranberries.

De heer Steiner vertelde dat hij nog weinig verkooppunten in Nederland had en dat dit het doel van de deelname aan de Plantarium was. Ik hoop voor hem dat hij een paar goede verkooppunten gevonden heeft want de gedroogde cranberries zijn erg lekker. Behalve deze gedroogde cranberries heb ik ook nog 100% puur cranberrysap gekocht van Steiner. Dat zal wel heel zuur zijn. Ik ben nog moed aan het verzamelen om hier aan te beginnen.

3 reacties op “Gedroogde cranberries van Steiners”

  1. Jannie Doornekamp

    Vraag: is het mogelijk cranberryplantjes te planten? Wij wonen vlak aan zee en hebben zandgrond. Zo, ja waar zijn de plantjes verkrijgbaar?

  2. op de website cranberry.at vind je alles over steiner cranberry,ook de plantjes,maar wel in Osterreich(austria)Happy Garden:geschafstfuhrer:Josef Steiner.
    e-mailadres:office@cranberry.at. Antwoord op: Jannie Doornekamp.
    Met dank aan Okke Amerongen!!

  3. Hallo Jannie, Bij fruitbomen.net verkopen ze in ieder geval cranberry planten. Andere tuincentra hebben ze wellicht ook. Vraag wel om goed advies want de grond (zure grond) is van groot belang om de planten goed te laten groeien en om er echt een oogst van te hebben. Succes!

Reacties zijn gesloten.