Meteen naar de inhoud

Cranberrysap van Cranberry van de GOp de Pure Markt in Amsterdam stond ineens een kraam vol met allerlei cranberryproducten. Het assortiment was nogal groot: cranberrysap (ongezoet), cranberrysap gewoon, ingedikt cranberrysap, cranberryjam, cranberrycompote, cranberrystroop, cranberrysiroop en zelfs cranberryhoning?! Mijn aandacht ging meteen uit naar de kleine flesjes cranberrysap. Die heb ik dus maar gekocht.

Cranberry van de G is een Rotterdams bedrijf die zelf de cranberries uit Canada haalt om ze hier tot sap te persen. Ze werken dus niet met concentraat. Voor fruit is dit een enorme aanbeveling. Vergelijk maar eens een fles vers geperste appelsap met een appelsap uit concentraat. Dat is het verschil tussen een lekkere appel en een appel die je hebt laten vallen en dus beurs is. Bah!

Het bedrijf maakt vooral eenvoudige producten en dit bedoel ik als compliment. Op de markt kwam ik eigenlijk maar 1 misser tegen: cranberryhoning. Honing gemengd met cranberrysiroop volgens de verkoopster. Daar doe je mij dus geen plezier mee. Honing heeft niets extra’s nodig en cranberry ook niet. Cranberrysap moest het dus worden en wel een beetje gezoet.

Het cranberrysap zit in mooi vormgegeven flesjes. Het sap bestaat uit 50% puur cranberrysap, water en fructose glucosestroop. Het sap bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Het is gemaakt zonder concentraat of conserveermiddel. Over het sap kan ik kort zijn: heerlijk fris en vol cranberrysmaak, een aanrader!

Op de site van Cranberry van de G lees ik dat deze kleine flesjes bedoeld zijn voor de horeca. Slim bedacht! Van die hele treurige vruchtensappen die je nog veel te vaak in de horeca tegenkomt word ik niet vrolijk. Dit sap is heerlijk. Door het kleine formaat 200 milliliter is het ook zeer geschikt voor het maken van mixjes van cranberrysap met bijvoorbeeld wodka. Ook niks voor mij maar wel populair. Dus horecaliefhebbers en cranberryfanaten, neem eens een kijkje op de site van Cranberry van de G.