Meteen naar de inhoud

Op een vroege zondagochtend ontdekte ik Cranberryshop. Deze webshop staat vol met lekkere cranberryproducten die ik in Nederland nooit zie. Alle producten hebben leuke etiketten met tekeningen van vogels, kreeften of een eland. Benieuwd of ze ook naar Nederland bezorgen heb ik een mailtje gestuurd naar Lina van de Cranberryshop. Dezelfde zondag kreeg ik nog reactie. Kijk, dat is een ondernemer die hart voor de zaak heeft!

Na wat mail over en weer beloofde ze dat ik wat informatie zou ontvangen en een paar producten. Leuk! Cranberrycadeautjes per post. Na 1,5 week was het al zover. Ik ontving een leuke brief en een doosje met de onderstaande producten:

  • Cranberry Crunch – Snack mix
  • Lobster Eggs – gedroogde cranberries in rode chocolade
  • Loon Eggs – met yoghurt bedekte gedroogde cranberries
  • Moose Poops – gedroogde cranberries in chocolade
  • Chocolate Coverd Wild Blueberries – Gedroogde bosbes in paarse chocolade
  • Lobster Jelly – cranberrygelei

Cranberry Snack mix

Cranberry crunch Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Deze mix bestaat uit geroosterde honing sesam sticks, honingpinda’s, gedroogde cranberries, gedroogde ananas, kaneel en gedroogde appels. Een combinatie tussen zoet en zout. Je kunt ze zo uit het zakje eten! Heerlijk. Op het zakje staat dat je ze ook door de muesli of door warme pap kunt roeren. Dat laatste zal wel een typisch Amerikaanse gewoonte zijn want mij lijkt het niet zo lekker. Gewoon uit de zak eten is het lekkerst!

Moose Poops, inderdaad Elandkeutels 😉

Moose Poops - Gedroogde cranberries in chocolade Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Moose Poops zijn gedroogde cranberries in chocolade. Lina vertelde dat dit haar best lopende product is. Veel toeristen die naar Maine komen willen iets kopend dat typisch is voor de regio. Zoals Lina het mooi zegt The made in Maine tagline is popular. Maine ligt rechtsbovenin Amerika tegen de grens met Canada en er zijn diverse cranberryboeren in de regio. Het belangrijkste landbouwgewas is de Wild Bleuberry (de Amerikaanse Bosbes).

Lobster Jelly

Cranberry crunch Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Gewoon cranberrygelei maar super lokaal gemaakt. Lina schreef dat er weinig goed landbouwgrond in de regio is. Het belangrijkste ‘gewas’ is feitelijk de kreeft. Veel mensen in Jonesport werken in de kreefthandel of visserij. Door aan te sluiten bij de beleving van toeristen zet Lina haar producten goed in de markt! Er zijn ook Lobster Eggs. Net zoals de Moose Poops maar dan rood en een kreeft op het etiket. Een echte ondernemer dus.

In Maine woont Lina in Jonesport een visserstadje aan het einde van een schiereiland. De internetverbinding is er niet altijd even snel en betrouwbaar. Er zijn delen waar het mobiele netwerk geen dekking heeft. Ze kan alleen pakketten bezorgen via UPS. Het bezorgen van mijn pakketje naar Nederland kostte $13,95, ongeveer €10,- en het was hier binnen 2 weken. Niet goedkoop of snel maar deze lekker producten zijn het waard en Lina Beal helpt je graag.

Meer info tref je op de site van Cranberryshop.Lina helpt je verder graag met eventuele vragen. Lina, bedankt voor je lekker pakket en veel succes met de cranberryshop!