Meteen naar de inhoud

Boter of margarine romig kloppen. Amandelspijs in kleine stukjes snijden en geleidelijk aan samen met de suiker, vanillesuiker, sinaasappelschil, eieren en het zout door elkaar roeren. In ca. 6-8 minuten romig kloppen. Bloem met maismeel en bakpoeder mengen en over de botermassa zeven. Snel door elkaar roeren. Tot slot de cranberries met 1 tl bloem mengen en erdoor roeren.

Het deeg in een ingevette bakvorm (ca. 28-30 cm lang) doen. In de voorverwarmde oven op 175 graden (gas: stand 2-3, hetelucht: 155 graden) ca. 1½ uur bakken. De cake eventueel afdekken zodat deze niet te bruin wordt.

Sinaasappelsap met suiker 3-5 minuten laten sudderen. Rum toevoegen. Deze siroop over de warme cake gieten. De cake laten afkoelen en in aluminiumfolie wikkelen. 1-2 dagen laten staan. De cake met poedersuiker bestuiven. Eet smakelijk!

Bron: Cranberry Marketing Committee